banner249

Akgül, “Başarı, öğretmeni denetlemekten geçer”

milli eğitim müdürü sebahattin akgül, "Öğretmenlerimizi ne kadar iyi denetler, eğitir, destekler ve iş başında yetiştirirsek, bu durum aynen öğrencilerimize yansıyacaktır" dedi.

Akgül, “Başarı, öğretmeni denetlemekten geçer”
banner240
Karahayıt Lycus River Otel toplantı salonunda yapılan değerlendirme toplantısında konuşan Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, ilköğretim okullarının gelişiminde, faaliyetlerinin yürütülmesinde ve standartlarının yükseltilmesinde müfettişlerin çok büyük emeklerinin olduğunu söyledi.

Rehberlik ve denetim sisteminde çağdaş yapıya uygun bir anlayışla güzel yerlere ulaşacağına inandıklarını belirten Akgül, şunları kaydetti, "Eğitim denetmenlerinin asli görevleri rehberlik, işbaşında yetiştirme ile birlikte yeniden yapılanma ile ortaya çıkan iç denetimdir. Klasik tabirle eksik ve gedik arama yerine denetçi olarak eğitimle ilgili iş ve işlemlerde katkıda bulunarak daha iyi hale getirilmesine destek sağlamak bakış açısı ile denetimlerimizi sürdürmeliyiz. Kurumlara gittiğimizde orada görev yapan yönetici, öğretmen ve personelin moral ve motivasyonunu artırmalıyız. Onların işlerini daha bir şevkle yapmaları açısından bu önemlidir. Öğretmenlerimizi ne kadar iyi denetler, eğitir, destekler ve iş başında yetiştirirsek, bu durum aynen öğrencilerimize yansıyacaktır. Böylece 20-30 yıl sonraki kuşakların sosyal fotoğrafı da ortaya çıkacaktır."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER