banner249

Yamanlar'da sanat heyecanı

Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, sanat eğitimini özendirmek amacıyla ilkokul ve ortaokullar arasında 7.Ulusal Sanat Eğitimi, Proje, Tasarım Olimpiyatı SEPTO’yu düzenledi.

Yamanlar'da sanat heyecanı
banner240

Rekreasyon, Oyuncak Tasarımı, Dramatizasyon, Pandomim, Resim, Müzik ve Kaligrafi dallarını kapsayan olimpiyatın finalinde 81 ilin 612 okulundan gelen öğrenciler ter döktü. Özel Karşıyaka Yamanlar Koleji Spor Salonu'ndaki Ödül Töreninde binlerce öğrenci, öğretmen ve yakınları hazır bulundu. 


Özel Yamanların bilim olimpiyatlarında ülkemizin kazandığı 381 madalyanın, 118'ini elde ettiğini belirten Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, "Bilimde kendini dünyaya kanıtlamış ama sanat alanındaki çalışmalarından hiçbir zaman geri kalmamış geri kalmamış bir kurumuz. 'Güzel bakan güzel görür, güzel gören ise hayatından lezzet alır' ilkesinden yola çıkarak yaşamdaki güzellikleri sanata yansıtmayı başarmış olan Yamanlar Eğitim Kurumları sanatsal çalışmalara her türlü desteği vermeye devam edecektir. Dereceye giren yarışmacıların birincilerini, Hollanda Kraliyet Ailesinin davetlisi olarak sanat eğitimi almak üzere bir haftalığına gidecek" dedi. 

Sanatçı Burak Kut programda küçük sanatçıların ödüllerini takdim etti. Özel Yamanlar Koleji'nin İzmir'de bir marka haline geldiğini vurgulayan Burak Kut, "Kurum olarak hem yurt için hem yurt dışında büyük başarılara imza atmış olmanın ürünü bugün burada da görülüyor. Gençlerimize yaptığınız bu katkı ve hizmetten dolayı sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz programda, proje birincilerine madalyalarını ve ödüllerini takdim etti. Böyle büyük organizasyonların hazırlanması çok kolay olmadığını altını çizen Ediz, İşte çağdaşlık bu insana değer vermek bu. Yamanlar Eğitim Kurumlarını ve bütün ekibini böylesine bir organizasyonu yaptıkları için kutluyorum. Böylesine güzel bir etkinlik için 81 ilden gelen ve ülkemizin renklerini İzmir de bir araya getirdikleri içinde ayrıca teşekkür ediyorum.”diye konuştu. 
Septo ödül töreninde sanatçılar öğretim görevlileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER