banner249

Validen açıklama geldi

Polis memuruna o... çocuğu dediği iddia edilen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu konuyla ilgili açıklama yaptı.

Validen açıklama geldi
banner240

Balıkesir’in Sındırgı Ak Parti İlçe Başkanı Danyal Eroğlu’nun aracına trafikten men cezası veren polis memuru Ö.K.’ye, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun, “Aferin, devam et o.. çocuğu” diyerek hakaret ettiği iddia edildi. Davalık olan, İçişleri Bakanlığı’nın da disiplin soruşturması açtığı olay sonrası polis Ö.K.’nin görev yeri değiştirildi. 


O VALİDEN AÇIKLAMA GELDİ 
Aracı men eden polis memuru ile önce koruma polisinin daha sonra kendisinin görüştüğünü söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Gece 03.00’te Balıkesir Sındırgı Kaymakamı iken ‘merhaba’ dediğimiz arkadaşımız aradı. Gece yarısı telefon çalınca ben de ölümlü bir kaza mı oldu diye telefonu açtım. Arkadaşlar, ‘Bölge trafik bizi durdurdu. Aracımızın fenni muayenesi yaptırıldığı halde ve bunu polis kendi sisteminde gördüğü halde aracımızı bağlıyor’ dedi. Ben de gece 03.00’te kimseyi rahatsız etmek istemediğim için koruma polisime ‘Bir konuş da yardımcı ol şunlara’ dedim. Sonra daha tesirli olur diye kendim konuştum” dedi. 

‘ARACI BIRAKMADI TAMAM DEDİK’ 
Olayın içine neden dahil edildiğini bilmediğini vurgulayan Balkanlıoğlu, “Polise, ‘Yasal bir engel, sıkıntı yoksa yardımcı olursan memnun olurum’ dedim. Benim mantığıma göre fenni muayenesi yapılmışsa ve bu sistemde görülüyorsa muayene yapılmamış gibi aracın bağlanması yasaya uygun gibi gelmedi. Bu durum bankaya gidip hesabınızda olan parayı cüzdanınıza işlenmediği için çekememek gibi bir şey. Biz konuştuk arkadaş bırakmadı. Biz de ‘tamam’ dedik o zaman. Ama orada bir takım polemikler, kavgalar, dövüşler olmuş. Birbirlerinden şikayetçi olmuşlar. Benim olayım bundan ibaret. Polis bunlara kötü davranmış. Beni niye bu işe bulaştırıyorlar ben de anlamadım” diye konuştu. 

VALİ BÖYLE ŞEY SÖYLER Mİ? 
Görevli polis memuruna kesinlikle "o.. çocuğu" ifadesini kullanmadığını dile getiren Balkanlıoğlu şöyle dedi: “Telefonda ne konuşulduğu duyulmamış bile. Ortada tanık yok bir şey yok. Bir vali böyle bir şey söyler mi polis memuruna. ‘Yasal engel yoksa yardımcı ol’ dedik. Biz sadece ona değil yedi kat yabancıya herkese yardımcı oluyoruz. Bizim akşama kadar işimiz bu. Diyelim biri mülakata girecek ‘Sayın Valim bir yardımcı ol’ arıyoruz, birinin bir sıkıntısı var ruhsat alacak ‘Efendim geciktiriyorlar yardımcı ol’ oluyoruz. Biz bu tür işleri koordine ile yükümlüyüz.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER