banner249

Kazanan Gamze oldu

Bütün Türkiye’nin seferber olduğu, yakalandığı lösemi hastalığı ile 4 yıl mücadele veren Gamze Akbaş, kazanan taraf oldu.

Kazanan Gamze oldu
banner240

Bütün Türkiye’nin seferber olduğu, yakalandığı lösemi hastalığının ardından uzun süre kemik iliği bekleyen ve uygun donörün bulunmasıyla sağlığına kavuşan genç anne Gamze Akbaş (30), kanserle mücadele eden hastalara seslenerek, “Herkesin savaşacak bir sevdiği, tutunacak bir dalı mutlaka vardır. Onlara sıkıca tutunun. Evet zor bir süreç, uzun bir süreç ki ben 4 sene savaştım. Ancak insan hayatında 4-5 yıl önemli değil. Önemli olan sonunda yaşamak” dedi. 


Türkiye, lösemi hastası İzmirli bankacı Gamze Akbaş’ı, 3 yaşındaki oğlu Atakan’a yazdığı mektupla ve “Ölmek istemiyorum, Atakan’ın büyüdüğünü görmek istiyorum” feryadıyla tanıdı. Doktorlar tarafından 3 aylık ömrünün kaldığının söylenmesi ve genç annenin yürekleri titreten feryadı, bir anda ülkenin gündemine oturdu. Bütün Türkiye Gamze Akbaş için seferber oldu, yaklaşık 20 bin kişi kan vermek için sıraya girdi. Türkiye’nin ‘Gamzeli anne’ diye nitelendirdiği Akbaş, oğlunun onu hasta haliyle görmemesi için ondan aylarca uzak kaldı. Uygun kemik iliği ise aylar sonra İtalya’da bulundu ve genç anne hasretini çektiği oğluna kavuştu. 

“KENDİMİ ‘GEÇECEK’ DİYE TELKİN ETTİM” 
Dünya Kanser Günü’nde, kanserle mücadele edenlere seslenen anne Akbaş, “Herkesin savaşacak bir sevdiği, tutunacak bir dalı mutlaka vardır. Bir sebebiniz olduğunda ona kavuşmak için daha fazla çaba sarf ediyorsunuz. Attığınız her çığlık sizi kamçılıyor. Evet zor bir süreç, uzun bir süreç. 4 sene uğraştım ve hala yan etkileriyle savaşıyorum. Ama insan hayatında 4-5 sene gerçekten önemli değil. Önemli olan sonunda yaşamak ve yaşıyoruz da. Yıkıldığınız her anda bir kere daha ayağa kalkıyorsunuz. 

‘Hayır bunu yeneceğim’ diyorsunuz. İçinizden sürekli bir savaşma isteği geliyor. ‘Sabır zordur ama meyvesi tatlıdır’ diyorlar ya gerçekten doğru, yani her yıkıldığım anda dualarımla, inancımla ayakta kaldım ve dualarla da yaşadığıma inanıyorum. Unutmasınlar ki attıkları her adım, onların gelecekte alacağı her nefes olacak. Herkes savaşacak ve bizim gibi kazanacak” dedi. 

Olumsuz düşünmemenin ve hayata tutunacak bir nedene sarılmanın gerektiğine dikkat çeken Akbaş, kendisini sürekli ‘geçecek’ diye telkin ettiğini ifade etti. Kanseri yenmede en önemli etkenlerden birinin ekip çalışması olduğunu aktaran ‘Gamzeli Anne’, “4 sene savaştık. Ancak her şeyden önemlisi kanser hastalığı için aile desteği, doktorların, sevdiklerimizin desteği. Onlar hep yanınızda olduğu sürece daha da güçleniyorsunuz” diye konuştu. 

“HİÇ OLMAZSA NEFES ALAN BİR ANNESİ VAR” 
Hayatta verilebilecek en zor savaşta başarı kazanmanın verdiği mutluluğu anlatan genç anne, “Oğlumun yanında olduğum için onun her anını tekrar yaşayabildiğim için çok mutluyum. Evet çok zor günler geçti. Ama geçti. Şimdi deseniz ki ‘Yaşadığınız sıkıntıları, sancıları, ağrıları hatırlıyor musunuz’ diye, hatırlamıyorum bile. Atakan’ın gülüşü, benimle ilgilenişi herşeye bedel. Muhteşem bir buluşmaydı zaten. Çünkü 11 ay hiç görmedim onu, görmek istemedim, çünkü beni o halde görmesini istememiştim. Ama şimdi çok şükür yanındayım, nefes alıyorum. Anneliğimi tam olarak yapamıyorum belki ama hiç olmazsa oğlumun nefes alan bir annesi var” dedi.

“NEFESİM ATAKAN’IN NEFESİNDEN FAZLA OLMASIN” 
En büyük dileğini “Allah’ım nefesim Atakan’ın nefesinden bir dakika bile fazla olmasın. Ben sadece yaşayıp yaşlanmak istiyorum. Atakan büyürken sevdiğimle birlikte yaşlanırız. Onun her anına şahitlik ederiz. Allah’ın bize verdiği emanete, inşallah biz sahip çıkarız. İnşallah güzel olur her şey” sözleriyle anlatan Gamze Akbaş, “İnsan sevdiklerinden ayrılınca çok zor oluyor. Atakan bıraktığımda küçücük bir çocuktu, elleri minicikti. Büyüdüğünü görebilecek miyim, diyordum. Sürekli kafamda soru işaretleri vardı. Ama onun sevgisine, ailemin desteğine tutundum. Sevginin gücü çok önemli ve herkesin verdiği destek inanılmazdı. Bir sürü gönül dostu edindim. 

O kadar güzel destek verenler, mektup yollayanlar vardı ki. O hastane odasında beni oyalamak için keçe gönderenler, yün gönderenler yani herkesin desteği ayrıydı. Ailem yanımdaydı, sevdiğim yanımdaydı. Ama Atakan en büyük destekçim oldu. Ben ilk kanser olduğumu öğrendiğim zaman doktorum bana, ‘8 ay sürecek tedavin’ demişti. Ben ‘8 ay çok uzun bir süreç, o kadar süre oğlumdan nasıl ayrı kalırım’, derken dayım, ‘Gamze 8 ay insan hayatında nedir’ dedi. Ve evet 4 sene uğraştım. Hala daha yan etkileri sürüyor. Ama ona rağmen insan hayatında gerçekten 4-5 yıl önemli değil. Önemli olan sonunda yaşamak ve yaşıyoruz da” ifadelerini kullandı.

“YIKILDIĞIM ANLAR ÇOK OLDU” 
Aylar süren tedavi süreci sonrasında evine dönen ve Atakan’la buluştuğu anı paylaşan genç anne, duygularını şu sözlerle aktardı: “Muhteşem bir buluşmaydı. Bana gelirken hediye almış, damperli bir kamyon. Muhteşemdi, bunu kelimelerle tarif edemezsiniz. O buluşmayı bir hasta hayalinde canlandırsa, hastalığı için tüm çabayı sarfeder. Her seyahatin bir dönüşü olur ya, bende aynı o seyahatten dönüp yuvama kavuşacağım günü düşündüm hep. Kafamda kurduğum birkaç cümleyle hep hırslandım. Yıkıldığım anlar çok oldu, ‘Tamam bitti’ dediğim anlar çok oldu, ama çok şükür Yüce Yaradan yanımdaydı.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER