banner249

Üniversite öğrencisine tecavüz davası başladı

gideceği yere götürme bahanesiyle kamyonetlerine aldıkları, üniversite öğrencisi genç kıza tecavüz ettikleri iddia edilen iki zanlının yargılanmasına devam edildi.

Üniversite öğrencisine tecavüz davası başladı
banner240
İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi;nde yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar A.Y. ve G.M. ile tarafların avukatları katıldı. Mağdur üniversite öğrencisi E.E ise duruşmada yer almadı. Duruşmada, İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi;nden mağdurun ruh sağlığına ilişkin gönderilen raporun okundu. Raporda, E.E;nin olaydan dolayı ;;travma sonrası stres bozukluğu ve depresyon olarak adlandırılan psikiyatrik bozukluk tespit edildiği;; belirtildi.

Sanık avukatları, rapora itirazda bulunarak, Adli Tıp Genel Kurulu;ndan yeni rapor alınmasını talep etti. Mağdur avukatı Can Canbek ise yeni rapor alınmasına gerek olmadığını görüşünü dile getirerek, sanıkların cezalandırılmalarını istedi. Duruşmaya katılan Cumhuriyet Savcısı Kazım Arapoğlu da mütalaasında, sanıklar G.M. ve A.Y;nin ;;nitelikli cinsel saldırı;;, ;;cebir ve tehditle hürriyetini kısıtlama;; suçlarından cezalandırılmalarını istedi.

Sanık avukatları, savcının mütalaası üzerine savunma için süre verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, yeni rapor alınması talebini reddederek, karar için duruşmayı erteledi. Öte yandan, üniversite öğrencisi E.E;ye destek vermek amacıyla ;;Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu;; üyeleri, İzmir Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER