banner249

Türk Hemşireleri, Avrupalı hemşirelerden 3 kat fazla çalışıyor

sağlık-sen denizli Åžubesi başkanı kemal Çırak, hemşireler haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında, hemşirelerin istihdam yetersizliği nedeniyle avrupa birliği ülkelerindeki hemşirelerden 3 kat fazla çalışmaya mecbur bırakıldığını söyledi.

Türk Hemşireleri, Avrupalı hemşirelerden 3 kat fazla çalışıyor
banner240
Hemşireler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Sağlık-Sen Denizli Şubesi Başkanı Kemal Çırak, Türk hemşirelerinin Avrupalı hemşirelerden 3 kat fazla çalıştığına dikkat çekti. Çırak, mesajında şunlara yer verdi, “Toplumumuzun genel bir sorunu olan şiddet olgusunun son zamanlarda sağlık alanında yoğunlaşması, sağlık çalışanlarının güvenliği konusunu öncelikli sorun haline getirmiştir. Sağlık çalışanlarının güvenliğine yönelik kurumsal tedbirlerin yetersizliği, şiddet olaylarının sıklığı ve sağlık çalışanlarına verdiği fiziki ve psikolojik hasarlar göz önünde tutulduğunda net bir şekilde görülmektedir. Sağlıkta dönüşüm programı ile birlikte hasta güvenliğine yönelik açılımlar geliştiren Bakanlığın, çalışan güvenliğini de sağlayacak caydırıcı tedbirler alması önemli bir zarurettir.

Sağlık hizmetlerinin önemli bir kısmını yüklenen hemşirelerimiz, kadınların iş hayatı- aile ve sosyal çevre üçgeninde karşılaştığı temel sorunları en yoğun biçimde yaşayan kesimlerdir. 24 Saat esasına göre çalışan hemşirelerimin, istihdam yetersizliği nedeniyle muhatap olduğu uzun süreli çalışmalar ve düzensiz nöbetler; bir taraftan sağlıkları için ciddi tehdit oluştururken, öte yandan aile sorumluluklarını yerine getirme ve sosyal çevresiyle iletişim konusunda ciddi sorunlara neden olmaktadır. ÇIRAK, Sağlık alanındaki istihdam yetersizliği, çalışanların iş yükü altında ezilmesine neden olduğunu, Avrupa Birliği ülkelerindeki meslektaşlarına göre sağlık çalışanlarımız, en az 3 kat fazla çalışmaya mecbur bırakıldığını büyük fedakarlıklarla görevini yerine getiren hemşirelerimizin, ücret ve sosyal haklar konusunda hak ettiği karşılığı göremedikleri de bir gerçektir.”





Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER