banner249

Su krizine reçete

Türkiye’yi etkisi altına alan kuraklık, İzmir’i de vurdu.

Su krizine reçete
banner240

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan rakamlara göre, 2013 Aralık ayında uzun yılların ortalamasından yüzde 94 oranında, 2014 Ocak ayında yüzde 79 oranında eksik yağış gözlemlendi. 


Tarım ve endüstri sektörlerinin yanı sıra vatandaşların alacağı bireysel önlemlerle su krizinin atlatılabileceğini savunan Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu (MYO) akademisyenleri, “Su tarifelerinde 2014’e özgü geçici fiyat politikası uygulansın” önerisinde bulundu. 

SANAYİDE VE ŞEHİRLERDE ARITMA SUYU KULLANILSIN
 2014’ü susuz karşılayan Türkiye’de kuraklığa karşı bir kriz yönetimi oluşturması gerektiğini belirten Yaşar Üniversitesi akademisyenleri, tarım ve endüstri sektörlerinin yanı sıra vatandaşların alabileceği basit ama etkili önlemleri şöyle sıraladı: 

"Suyu tekrar tekrar kullanmak tasarrufta birinci kural. Bu da ancak atık su arıtma tesisleriyle mümkün. Endüstriyel kuruluşların tümünün bu kurala uyması gerekir. Belediyeler de gelişmiş ülkelerde olduğu gibi park ve bahçe sulamalarında temiz su yerine arıtma suyu kullanmalı. Türkiye’de 3 binin üzerinde belediye mevcut. Ancak, atık su arıtma tesisi olanlar yüzde 15’i geçmiyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER