banner249

Ekonomimizi kalkındıracağız

Ak Parti Kale Belediye Başkan adayı Erkan Hayla, başkanlık görevine getirilmeleri halinde Kale ilçesini ekonomik anlamda kalkındırarak vatandaşın yüzünü güldüreceklerini söyledi.

Ekonomimizi kalkındıracağız
banner240

Ak Parti Kale Belediye Başkan adayı Erkan Hayla, Kale ilçesinde yapmayı planladıkları çalışmaları Yüz Haber’e anlattı. Kale’nin öncelikli sorunları arasında ekonomik kalkınmanın geldiğine dikkat çeken Hayla, “önceliğimiz Kaleli vatandaşlarımızın tütünden başka ürünlerden de para kazanmasını sağlamak olacak” dedi. 


EKONOMİK ALANDA KALKINMALIYIZ 
Ekonomik anlamda Kale’nin kalkındırılması gerektiğinin altını çizen ve önceliklerini buna vereceklerini belirten Ak Parti Kale Belediye Başkan adayı Erkan Hayla, “şu an tütün pazarına dayalı bir ekonomimiz var. Hemşerilerim 10 liraya mal ettikleri tütünü 7 liraya satmak zorunda kalıyor. Önce insanları tütünden ziyade başka bir şeylere yönlendirmek ya da tütün yetiştiricilerinin ürünlerini daha iyi ortamlarda pazarlamalarını sağlamak için çalışacağız. 

İnsanları hep bir görmek hep beraber görmek için de önceliğimizi ekonomiye vereceğiz. Ekonomi çok önemli. Ekonomik gelişme olmadan Kalenin insanlarını mutlu etmek mümkün değil. Tütün ile mümkün değil. Önce tütün yetiştiricilerimizin üzerinde durmamız lazım. Kale’den tütünü çıkarırsak Kale sıfır kalır. Ekonominin yüzde 80 i tütüncülüğe dayalı. Tarım diyelim ama tarımda da tütün. Arpaymış buğdaymış bizim milletimizin çok fazla ekonomik katkısı yok. 

Tütüne alternatif ürünler ne yapabiliriz. Bu nedir; Kale biberidir, yöresel ürünlerimizdir, zeytindir, zeytinyağıdır, incirdir. Bunlara yönlendirmek. Daha sonra barajlarımızdan sulama kanalları getirerek köylerimize sulu tarıma geçirebilirmiyiz? Seracılık, bahçıvancılık. Bizim köylerimizin yüzde 80 ininde maalesef içme suyu dahi yok. Yani adamlar içmeye su bulamıyorlar. Yeni yapılan barajlarımız var. Yeni dere barajımız var. Esenkaya barajı da yakında kurulacak. Esenkaya barajından etrafındaki köylerimize, Yenidere barajından da oraya yakın köylerimize su getirmeyi planlıyoruz” sözlerini kaydetti. 

KÖYLERDE KANALİZASYON YOK 
Kale ilçesine bağlı 2 belde ve 25 köy olduğunu ancak sadece 3 köyde kanalizasyon bulunduğunu dile getiren Hayla, "İnsanların köylerinde insanca yaşamaları, daha rahat yaşamaları için alt yapı, yol, su gibi imkanları sağlamak için uğraşacağız" derken, bütün köylerin kanalizasyona kavuşturulması gerektiğini söyledi. 

Kale’nin yollarının da hiç iç açıcı bir durumda olmadığını kaydeden Erkan Hayla, “bizim amacımız iktidar partisini Kale’ye getirerek, Kalelileri hizmete doyurmaktır. Unutmayalım ki, iktidarsan muktedirsin ve istemeyi bildiğin sürece almayacağın destekte yoktur” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER