banner249

Turizmin merkezi olacağız

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Tabea antik kent aracılığıyla Kale ve turizmi birleştirerek Kale’yi turizmin merkezi haline getireceklerini açıkladı.

Turizmin merkezi olacağız
banner240

2009 yılından bu yana Kale Belediye Başkanlığı görevini sürdüren önümüzdeki seçimlerde de tekrar başkanlık yarışına dahil olan İsmail Yarımca, Yüz Haber imtiyaz sahibi Erol Uçkan ile görüştü. Tabea antik kenti aracılığı ile Kale ve Turizmi bir araya getirip Kale İlçesini turizmin merkezi haline getirmeyi planladıklarını dile getiren Yarımca, bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi. 


ŞAHSİ BİR BEKLENTİMİZ OLMADI 
Başkanlık yaptığı süre boyunca halka hizmet anlayışıyla çalıştıklarını dile getiren Yarımca, “2009 yılında hemşerilerimizin teveccühü ile bu koltuğa oturduk. Layıkıyla 5 yılımızı da tamamladığımıza inanıyorum. Tabii yarım kalan, yapmayı düşündüğümüz projelerimiz var. Halkımız yine teveccüh gösterirse görevimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu halkın iradesi ile olacak. 

5 yıllık dönemimiz içerisinde halkımızla iç içe olduğumuz için seçimden en ufak bir endişemiz yok. Allaha şükür burada kendimize ve halkımıza güveniyoruz. Hayırlı olacaksa Cenabı Allah nasip etsin diyoruz. Hayırsız ise öteye gitsin diyoruz. Halkın teveccühü olursa olur, olmazsa işimizin başına geri döneriz. Halkımızı çok seviyoruz. Hizmet etmek için buraya gelmişiz. 

Şahsi bir beklentimiz asla olmamıştır. İnsanların en iyisi insanlara yararlı olanlardır. Halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla, bu şuur içerisinde, atalarımızdan babalarımızdan öğrendiğimiz şekilde bu düşünceyle buralardayız. Elbette ilçemiz için bir çok proje yaptığımız gibi önümüzdeki dönemde de projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi. 

TURİZMİN MERKEZİ OLACAĞIZ 
“Kale’yi turizm bölgesi yapacağız. Tabea da yedi yıldır kazı çalışmaları yapılıyor” sözlerini kaydeden Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Rahmetli önceki başkanlarımızdan Osman Sulayıcı amcamızın döneminden ağaçlandırılan bir bölgemiz var. 

Burada Yayla Evleri projesi yaptık. Bu proje için GEKA’dan da yüzde 50 bir hibe aldık. Bir ay içerisinde de ihalesini yapacağız. Tabea antik kent aracılığıyla turizm ve Kalenin birleşmesini sağlayacağız. Ana yol üstünde turizme hitap edecek işletmelerin oluşması için projelerimiz vardı ama ilçemizin olmazsa olmaz öncelikleri olduğu için bu çalışmalara öncelik verdik” 

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM 
Eğitim konusunda belediyenin kapısını çalan hiç kimseyi hiçbir kurumu hayır cevabı ile geri çevirmediklerini belirten İsmail Yarımca, bizim için eğitim her zaman önceliklidir derken, şu sözleri dile getirdi; “Belediye bütçesinden lise binası yaptık. Oradaki çocuklarımızın durumunu gördük. Hükümetten destek bekleyip bu okulun yapılmasını bekleyemedik. Her türlü yatırımımızı durdurup geleceğimize yatırım yapmaya karar verdik. 

Yüksek okul için belediye hizmet binamızı tahsis etmiştik. Bu sene üçüncü yılını doldurdu. Yeni okul binası için bugüne kadar üç proje çizdirdik. Üniversitemizin teknik elemanlarının isteği doğrultusunda son projemizde düzenlemeler yaptırıp binanın yapımına başlayacağız.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER