banner249

PAÜ’de herkes bir hikayesini anlattı

pamukkale Üniversitesi fizik tedavi ve rehabilitasyon yüksekokulu, genç fizyoterapistler ve paÜ aktivistler topluluğu’nun işbirliğiyle “herkesin anlatacak bir hikayesi var” konulu panel düzenledi.

PAÜ’de herkes bir hikayesini anlattı
banner240
PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Uğur Cavlak, Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu Başkanı Cemal Merdan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, yaptığı açılış konuşmasında yüksekokul ve öğrenci topluluklarının organize ettiği bu etkinliği önemsediğini kaydetti. Rektör Bağcı, “Pamukkale Üniversitesi olarak engellilerimiz adına yaşanabilir bir çevre yaratmak için tüm hassasiyeti gösteriyoruz. Akademik anlamda eşit fırsatların tanınmasının yanında bilimsel etkinlikler, istihdam ve daha birçok konuda üstümüze düşen tüm görevleri yerine getiriyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından “Herkesin Anlatacak Bir Hikayesi Var” konulu panele geçildi. Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu Başkanı Cemal Merdan’ın oturum başkanlığında gerçekleşen panelde İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Hale Bacakoğlu, Bedensel Engelli Milli Sporcu Neslihan Kavas ile şair-yazar Halil Gülel panelist olarak yer aldılar.

Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu Başkanı Cemal Merdan, Türkiye’de ilk işbirliği yaptıkları üniversitenin Pamukkale Üniversitesi olduğunu, özürlüler alanında ilk kapsamlı anketi PAÜ FTR ile birlikte yaptıklarını, bu yönde üniversite ve STK işbirliğinin en güzel örneğini gösterdiklerini söyledi. PAÜ’nün kendileri açısından önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Merdan, birçok alanda ilk adımı beraber attıklarını kaydetti.

İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, başından geçen trafik kazasından sonra başlayan yeni dönemi ve Meclis’te özürlüler için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ülkemize şampiyonalarda madalyalar getiren bedensel engelliler masa tenisi milli takım sporcusu Neslihan Kavas ise, sporla nasıl tanıştığını ve başarı hikayelerini anlattı. Dr. Hale Bacakoğlu ve şair-yazar Halil Gülel ise engelli bir kişinin her alanda başarılı olabileceğini, hayatlarından kesitler vererek anlattı.

Panelin ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Uğur Cavlak, panelistlere şilt ve çiçek takdim etti. Gün boyu çeşitli aktivitelerle devam eden etkinlik ; resim ve fotoğraf sergisi, ebru sanat atölye çalışması, şiir dinletisi, dia gösterisi, kısa film gösterisi, Bilal Göregen konseri ve FTR öğrencilerinin korosu ile son buldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER