banner249

Doktorlar ayakta!

denizli tabip odası yönetim kurulu üyeleri, yaptıkları yazılı açıklamada gaziantep'te bir hastanede görevli doktorun bıçaklanarak öldürülmesini kınadı.

Doktorlar ayakta!
banner240
Denizli Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri, 17 yaşındaki bir saldırganın hastaneye elinde oldukça büyük bir bıçakla servise kadara gelerek, Doktor Ersin Arslan;ı bıçaklamasını şiddetle protesto ettiklerini bildirdi. Yazılı açıklamada şunlara yer verildi, Gaziantep’te çalışan Göğüs Cerrahı uzmanı meslektaşımız Dr. Ersin Arslan’ın bir hastasının yakını tarafından bıçaklı saldırıya uğradığını ve malesef kaybettiğimizi büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Doktora yönelik şiddet olaylarındaki bu son halka, konuya dikkat çekme yönündeki uğraşlarımızda ne kadar haklı olduğumuzu ve gerekli önlemlerin alınmasının geciktiği her geçen gün, yeni üzücü olaylarla karşılaşabileceğimizi göstermektedir.

Sağlık çalışanlarına/hekime şiddet olayları uzun bir süredir tırmanmaktadır. TBMM bu konu iletilip araştırma yapılması talebinde bulunulmuş, gereği için adım atılmasına yönelik ilgili makamlara çağrılar yapılmış ama bir sonuç alınamamıştır. Sağlık çalışanın/hekimin, hastası ya da hasta yakını tarafından darp edilmesi ve canına kastedilerek saldırıya uğraması şiddetle kınanması gereken olaylardır. Hekimi hastasıyla karşı karşıya getiren sağlık politikalarının hızla gözden geçirilmesi, gerekli düzenlemelerin yapılması, yanlış uygulamalara son verilmesi gerekmektedir. Bu önlemlerin alınması acil gerekliliktir. Aksi halde daha pek çok meslektaşlarımızın yaşamı ve sağlığı tehlikeye girecektir. Sonuçta kaybeden sağlık sistemimiz olacaktır.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER