banner249

PAÜ 4. Teknoloji ve Ar-Ge Günleri sona erdi

16-19 nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen paÜ 4. teknoloji ve ar-ge günleri sona erdi.

PAÜ 4. Teknoloji ve Ar-Ge Günleri sona erdi
banner240
Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş, Pamukkale Üniversitesi, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası, Denizli İhracatçılar Birliği, Denizli Ticaret Borsası, ABİGEM ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliği ile düzenlenen “4. Teknoloji ve Ar-Ge Günleri sona erdi.

Denizli protokolünün katılımıyla başlayan açılışta, Denizli sanayisinin duayenlerinden Abalıoğlu Yem-Soya ve Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu ile Atasay Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Atasay Kamer, başarı hikayelerini Pamukkale Üniversitesi öğrencileri ve Denizli halkıyla paylaştı.

Moderatör Prof. Dr. Muzaffer Topçu yönetiminde yapılan Üniversite-Sanayi işbirliği panelinde Adana USAM dan Prof. Dr. Hamit Serbest, İzmir EBİLTEM den Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, Eskişehir SAM den Prof. Dr. Ferhat Kara ve PA.Ü. DÜSİM A.Ş. den Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, şirketlerinin çalışma prensiplerini paylaştı.

Ulusal ve uluslararası destekler üzerine yapılan panelde TÜBİTAK-Teydep’ten Önder Zor, EUREKA Programlarından Hasan Burak Tiftik, Denizli KOSGEB den Selim Erkoç, Denizli GEKA’dan Mehmet Aydıner ve Pamukkale Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. Hasalettin Deligöz kurumlarının sağladığı destekleri Üniversite ve sanayicilere aktardı.

“Sanayi Problemlerinin Çözümü” konusunda, genç girişimcilere, SAN-TEZ’i Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Haydar Ali Baş, “Teknogirişim Sermaye Destekleri”ni ise yine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Gülgün Çelik anlattı.

Ar-Ge başarı Hikayelerinde Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. firmalarından Frekans Makine’den Mustafa Dündar, Semetu Elektronik’ten Tuğrul Karadeniz, Karma Obje’den Ömür Duruerk, Lab2023’ten Onur Özgür Özkan ve Funika Holding’ten Civan Sözkesen firmalarının başarılarını anlattı.

İki gün boyunca Girişimci İlk Adım eğitim programları çok sayıda dinleyici tarafından takip edildi. Makine-İmalat, Turizm, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Bilişim ve tekstil AR-GE İnovasyon panellerinde konusunda uzman Öğretim Üyesi ve Sanayiciler görüşlerini paylaştı.

Pamukkale Teknokent Yönetici AŞ, 2007 yılında kurulmuş olup, 2010 yılında kuluçka merkezinde firmalarıyla buluşmuştur. Şu an itibariyle 33 firma ve 56 çalışanıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Çalışan personelin 45’i lisans, 8’i yüksek lisans ve 3’ü doktoralıdır. Bunların 6 tanesi öğretim üyesi şirketidir. 8 firma ile görüşmelerimiz devam etmekte, proje yönlendirmeleri yapılmaktadır. Bu ay başında bir firmamız cihaz kurulumuna başlamış, bir diğeri bu hafta sonu itibariyle projeleri konusunda üniversitemizin bazı bölümleriyle görüşmelerine başlayacak.



Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER