banner249

Yeni Mercedes-Benz B-Serisi görücüye çıkıyor

mercedes’in yeni mercedes-benz b-serisi, 21 nisan günü izmir asfaltı üzerindeki hastalya otomotiv’de görücüye çıkıyor.

Yeni Mercedes-Benz B-Serisi görücüye çıkıyor
banner240
Hastalya Otomotiv;de düzenlenecek Yeni Mercedes-Benz B-Serisinin tanıtım günü ve test sürüşü 21 Nisan günü saat 11.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Tüm Denizlilerin davet edildiği bu tanıtım gününde isteyen kişi, yeni serinin test sürüşünü gerçekleştirebilecek.

Hastalya Otomotiv;den yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi, "Compact Sports Tourer segmentine yeni bir boyut getiren yeni Mercedes-Benz B-Serisi, bir önceki versiyonuna göre daha alçak olmasına rağmen yüksek koltuk pozisyonunu koruması ile her zamankinden daha fazla konfor, geniş iç hacim ve daha dinamik bir görünüm sunuyor. Eşsiz sürüş keyfi, bu sınıfta daha önce görülmemiş en yüksek güvenlik standartları, örnek teşkil eden düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonları ile yeni B-Serisi kompakt sınıfta yeni çağın müjdecisi konumunda.

Aracın dış tasarımın karakteristik hatları, tipik bir sports tourer olup, bir hatchback otomobil gibi etkileyici dinamik performans sunduğunu belli ediyor. Bir önceki modele göre 50 mm alçaltılan yüksekliği, aracın en çok göze çarpan özelliği oluyor. Araca binmeyi kolaylaştırmak amacıyla 86 mm azaltılan koltuk yüksekliği ve müşteri taleplerine doğrultusunda, insan ergonomisine uygun olarak dikleştirilen oturma pozisyonu ile yeni B-Serisi segmentinin en geniş otomobilleri arasında yer alıyor. Ön ve arka genişliğini vurgulayan spor tasarım, dikkat çeken ızgaralar, yanlara doğru uzayan farlar, geniş arka cam, iki parçalı arka aydınlatma grubu, alçak yükleme eşiği ve geniş bagaj kapısı ile yeni B-Serisi, markanın kompakt segmentte premium özelliklerini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yeni Nesil B-Serisi, yeni dizel ve benzinli motorlar ile yeni manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri ile satışa sunuluyor. Yeni B-Serisi’nin tüm modellerinde yakıt tasarrufuna önemli katkıda bulunan ECO start/stop fonksiyonu standart olarak sunuluyor. Yeni dört silindirli benzinli motorlar, her ikisi de 1.6 litrelik motor hacimlerine sahip B180 BlueEfficiency ve B200 BlueEfficiency modelleri ile sunuluyor. B180 BlueEfficiency, 90kW/122 bg güç ve 200 Nm tork üretirken, 100 km’deki yakıt tüke-timi ortalama 5,9’a kadar iniyor. B200 BlueEfficiency ise 115kW/156 bg güç ve 250 Nm tork üreten motoru ile 0’dan yüz km’ye sadece 8,6 sn’de çıkabiliyor. Yeni dört si-lindirli dizel motorlar ise, her ikisi de 1.8 litrelik motor hacimlerine sahip B180 CDI BlueEfficiency ve B200 CDI BlueEfficiency modelleri ile sunuluyor. B180 CDI BlueEfficiency, 80 kW / 109 bg güç ve 250 Nm tork elde ediyor. B200 CDI BlueEfficiency ise 100 kW/136 bg güç ve 300 Nm tork üretiyor. Dizel motorlarda yakıt tüketimi 100 km’de ortalama 4,4 lt’ye kadar düşüyor.

Yeni Mercedes-Benz B-Serisi’ nde sunulan diğer bir yeniliği ise tüm modellerin Türkiye paketlerinde standart olarak sunulacak olan 7G-DCT çift kavramalı şanzıman oluşturuyor (Şubat 2012’den itibaren). Bu şanzıman, motor devrinin değişimine oldukça hızlı uyum sağlaması ile çekiş gücünde hiçbir kesinti olmadan vites değiştirebilirken, otomatik vitesin konforuyla manuel vitesin verimliliğini bir arada sunuyor. Alternatif olarak sunulan, kompakt hatlarla tasarlanan yeni 6 vitesli manuel şanzıman, ise kolay vites değiştirme, düşük iç sürtünme ve hafif ağırlığı ile yeni Mercedes-Benz B-Serisi’nde sunulan diğer bir şanzıman çeşidini oluşturuyor."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER