banner249

İstanbul görmeyen köylüye trafik cezası

saruhanlı ilçesinde bir çiftçiye daha önce hiç gitmediğini belirttiği istanbul'da traktörüyle kartlı geçiş sistemi (kgs) ihlali yaptığı gerekçesiyle ihbarname gönderildi.

İstanbul görmeyen köylüye trafik cezası
banner240
Kemiklidere köyünde çiftçilik yapan Erol Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, birkaç gün önce Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı;ndan adına düzenlenmiş ceza tebligatı gönderildiğini söyledi.

Evrakı incelediğinde, Avrupa otoyolunun Mahmutbey-Edirne kesiminden traktörüyle geçiş sırasında KGS ücretini ödemediğinin belirtildiğini anlatan Yıldız, "Daha önce İstanbul;a hiç gitmediğim halde ihbarname gönderilmesine şaşırdım. Evrakta ocak ayında hem de gece yarısı, traktörümle geçiş yaptığım belirtiliyor.

7 lira 25 kuruşluk geçiş ücretini ödemediğim için bu ücretin on katı tutarında ceza yazılmış. Manisa;dan İstanbul;a 24 yaşındaki traktörle nasıl gidilsin.Traktörle 500 kilometre yol gidilir mi" diye konuştu.

Tebligatta, cezayı ödememesi halinde aracın fenni muayenesi ve satış devir işlemlerini yaptıramayacağına değinildiğini ifade eden Yıldız, "Ödesem bir türlü, ödemesen bir türlü. Bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Cezayı ödemek istemiyorum. İtiraz dilekçesi yazıp ilgili makama gönderdim. Gelecek cevabı bekliyorum" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER