banner249

Hayata, yetenekleriyle tutunuyorlar

aydın'da eğitilebilir zihinsel engeli çocukların eğitim gördüğü okulda, öğrenciler çeşitli yeteneklerini ortaya koyarak hayata tutunuyor.

Hayata, yetenekleriyle tutunuyorlar
banner240
Atatürk Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hakkı Dağlı, zihinsel yetersizliği bulunan 130 öğrenciyle yakından ilgilenerek topluma kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Atölyelerde meslek ahlakı ve yeterlilik kazanan öğrencilerden uygun görülenlerin 10. sınıftan itibaren çeşitli kurumlara stajyer olarak yerleştirildiklerini ifade eden Dağlı, böylelikle zihinsel engelli öğrencilerde çalışma kültürünün oluşmasını, topluma aidiyet duygularının gelişmesini ve sosyalleşmelerini sağladıklarını belirtti.

"Çocuklarımızı burada hayata hazırlıyor, mesleki beceriler kazandırıyoruz. İyi insan, iyi vatandaş olma yolunda sağlam adımlarla çocuklarımız ilerliyor" diyen Dağlı, engelli olmalarının eğitimde bir olumsuzluk yaratmadığını, sevgiyle, ilgiyle yaklaşılan çocukların kendilerini daha iyi ifade edebildiğini, yeteneklerini ortaya koyabildiğini kaydetti.

130 ÖĞRENCİ 130 YETENEK
Çocukların yeteneklerine, ilgilerine göre eğitimlerini şekillendirdiklerini ifade eden Dağlı, okulda sanatçı yeteneğine sahip olanların bulunduğunu, Özel Sporcular Spor Federasyonu Milli Takımına atletizm ve masa tenisi takımına sporcu gönderdiklerini söyledi.

Kuaför ve güzellik salonu, saç bakım merkezi, ağaç işleri, mobilya dekorasyon merkezi gibi farklı bölümlerin de okul bünyesinde yer aldığını söyleyen Dağlı, şöyle devam etti, "Çocuklarımız için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 130 öğrencimiz var, 130 öğrencimizin de çeşitli yetenekleri var. En çok karşılaştığımız sorun ailelerimizin duyarsızlığı. Ekonomik yetersizlik, velilerimizin dar gelirli olması, hem okulumuza hem çocuklarımıza tam anlamıyla sahip çıkamaması bizim en büyük sorunumuz. Ama devletimiz burada çocuklarımıza sahip çıkıyor. Öğrencilerimiz evlerinden alınıp evlerine bırakılıyor. Yemeleri içmeleri ücretsiz sağlanıyor. Elektrik, su giderleri devletimiz tarafından karşılanıyor."

"EN BÜYÜK ENDİŞELERİ GELECEK"
Öğrencilerin bu eğitimleri almalarına rağmen "gelecek" endişesini taşıdıklarını, zihinsel engelli öğrencilerin işe kavuşturulmasında sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Dağlı, bu öğrencilerin üretici birey olarak topluma kazandırıldığını, sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Hakkı Dağlı, Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerin hünerlerini Aydın halkıyla buluşturacaklarını, buradan sağlanacak gelirle okulun ihtiyaçlarının giderileceğini kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER