banner249

;Çözümden vazgeçelim; çağrısı yaptı

büyük birlik partisi (bbp) genel başkanı mustafa destici, çözüm sürecine ilişkin, "hükümetin derhal bu süreci durdurması ve bundan vazgeçmesi lazım" dedi.

;Çözümden vazgeçelim; çağrısı yaptı
banner240
Destici, Taylan Plaza;da düzenlediği basın toplantısında, ülkenin, en fazla birleştirici dili kullanması gereken bir dönemden geçtiğini anlatarak, iktidar ve muhalefet parti liderlerinin oy oranlarını kaybetmeme ya da koruma adına ayrıştırıcı bir dil kullandığını söyledi.

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk;ün bir haftadır Avrupa;da PKK;nın terör örgütü listesinden çıkarılması için uğraş verdiğini iddia eden Destici, "Bu işin sonunu milletimiz adına şer olarak görüyoruz. Milleti ayrıştıracak ve ayrıştırmayı resmileştirecek süreç olarak görüyoruz" diye konuştu.

Destici, hükümetin çözüm sürecini durdurması gerektiğini belirterek, "Biz daha önce de söyledik, hükümetin derhal bu süreci durdurması ve bundan vazgeçmesi lazım. PKK ile bugüne kadar yapılmadığı şekilde topyekun bir mücadele sergilenmesi lazım" ifadesini kullandı.

Güvenlikçi politikaların dışında hukuk alanındaki düzenlemelerin yapılması gerektiğini dile getiren Destici, bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki tüm engellerin kaldırılmasının önemine vurgu yaptı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER