banner249

Halk süt nereye gidiyor?

Merkezefendi Belediyesi’nin Sosyal Yardım Projelerinden Halk Süt’ün ihtiyaç sahiplerinden çok lüks konut, site ve rezidans sahiplerine ulaştırıldığı tespit edildi. 

Halk süt nereye gidiyor?
banner240

Merekezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın ‘Halk Süt’ adı altındaki sosyal yardım projesi, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar yerine lüks konutlarda yaşayan zenginlere yönelik bir hizmet olduğu belirlendi. Merkezefendi bölgesinin en lüks semtleri arasında yer alan konutlarda Halk Süt’ün dağıtılması büyük şaşkınlık yarattı. 

halk-sut-nereye-gidiyor

BU SİTELERE HER HAFTA SÜT GİDİYOR
Belediyenin Sosyal Yardımlaşma adı altındaki birimin kentin en iyi konutları olarak bilinen Evora Evleri, Su Dünyası Evleri, Yaşam Park Evleri, Hilal Rezidans, Golife Garden, Gökyüzü Evleri Sitesi, Kasım Bey Konutları, Loca Glorium, Uzun Yaşam Konutları, Yeşil Vadi Konutları gibi daha birçok lüks siteye her hafta süt götürdüğü belirlendi.

halk-sut-nereye-gidiyor

İHTİYAÇ SAHİPLERİ NASIL BELİRLENİYOR?
Merkezefendi Belediyesi’nin dar gelirli vatandaşlar yerine Halk Süt’ü lüks konutlardaki kişilere dağıtması, ihtiyaç sahiplerinin neye göre belirlendiği sorusunu gündeme getirdi. Belediyenin Sosyal Hizmetler biriminin böylesi bir projeyi varlıklı ailelere dağıtması tepkiyle karşılandı.

halk-sut-nereye-gidiyor

4 YILDA 1 MİLYON 500 BİN LİTRE SÜT GİTMİŞ
Merkezefendili çocuklar için her ay ücretsiz yaklaşık 40 bin litre süt, ekipler tarafından hanelere teslim ediliyor. 4 yılda toplam 1 milyon 500 bin litrenin üzerinde ‘Merkezefendi Halk Süt’ ailelere ulaştırıldı.

halk-sut-nereye-gidiyor

BAZI AİLELER SÜTLERİ KEDİ KÖPEKLERE VERMİŞ!
Belediyenin lüks yaşamlarıyla dikkat çeken ailelere verdiği sütü, bazı ailelerin çocuklarına vermek yerine bu sütü sahip oldukları kedi ve köpek yavrularına verdikleri iddia edildi. 

halk-sut-nereye-gidiyor

AİLE EKONOMİSİNE DESTEK VERİYORMUŞ!
Başkan Şeniz Doğan’ın daha önce Halk Süt Projesi için kullandığı ifadeleri aynen yayınlıyoruz, “4 yaşına giren Halk Süt ile ailelerin ekonomisine, çocuklarımızın sağlıkla büyümesine katkıda bulunmaya devam ediyoruz. İlçemizde yaşayan çocuklarımızın süt ihtiyacını karşılıyor, onların doğal ve lezzetli süt içmesini sağlıyoruz. Bunun yanı sıra sütü yerli üreticilerimizden alarak onlara da büyük destek sağlıyoruz. Çocuklarımızın, ailelerimizin ve üreticilerimizin her zaman yanındayız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için çalışmaya var gücümüzle devam ediyoruz” diye konuştu.


 
halk-sut-nereye-gidiyor

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER