banner249

Denizlili avukatlardan adliye önünde eylem!

denizli'de bir grup avukat istanbul adliyesi'nde avukatların gözaltına alınmasını adliye önünde protesto etti.

Denizlili avukatlardan adliye önünde eylem!
banner240
Adliye Sarayı önünde toplanan yaklaşık 50 avukat dün İstanbul Adliyesi;nde yaşanan göz altı olayları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Avukatlar adına açıklama yapan Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, avukat meslektaşlarının üzerinden hukuka, adalete, savunmaya yönelik yapılan saldırıları ve göz altıları kınadıklarını ifade etti.

İlhan adliye binalarının demokratik hukuk devletlerinde insanların hak arama mekanları olduğunu belirterek şöyle konuştu:"Hak arama mekanlarında herkes binanın gösterişini yada devası büyüklüğünü değil içinde kendini güvende hissedip hissedemeyeceğini düşünür. Bugün malesef yargının kurucu unsurlarından biri olan savunma ve onu icra eden avukatlar bile adliye içinde kendini güvende hissedemiyorsa vatandaşlarımızın neler hissettiklerini düşünmek bile istemiyoruz."

İlhan, Türkiye Barolar Birliği olmak üzere barolar ve avukatların Taksim Gezi Parkı olayları boyunca yurdun her yerinde vatandaşlara gönüllü olarak yardım ettiğini ve yardım etmeye devam edeceğini belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER