banner249

Böğürtlen çiftçiyi umutlandırdı

turgutlu ilçesine bağlı avşar köyünde çiftçilik yapan hasan tanrıkulu'nun alternatif ürün olarak yetiştirdiği böğürtlen, üzüm salkımı gibi meyve verince çiftçileri umutlandırdı.

Böğürtlen çiftçiyi umutlandırdı
banner240
Tarlasının bir kısmında alternatif ürün olarak yetiştirdiği böğürtlenden beklediğinden fazla ürün alan Tanrıkulu, ürünü bağ sistemi ile çoğaltma girişimine yönlendiğini söyledi.Tanrıkulu, tarlasının Gediz Havzası;nda yer aldığını ve havzanın dünyanın en verimli toprakları arasında yer aldığına dikkati çekti.
Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Bölgemizin başlıca ürünleri olan Sultaniye Üzüm ve Papaz Eriği;nde son yıllarda yaşanan sıkıntılar yüzünden çiftçiler olarak alternatif ürün arayışındayız. Bu arayışımızda denemeye aldığımız ürünlerden biri olan böğürtlen bu yıl vermiş olduğu ürünle bizi hem mutlu etti hem de şaşırttı.

Üzüm salkımı görünümünde meyve vermesi ileriki yıllar için bizi umutlandırdı. Bu ürünü çoğaltarak bir üzüm bağı şeklinde yetiştirmeyi düşünüyoruz. Şu an deneme üretiminde almış olduğumuz ürünleri ilçemizde manavlara ve marketlere pazarlıyoruz. Bu ürünün çoğalmasıyla pazarımızın da çoğalacağına inanıyorum."

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol ise ürünün ilçede alternatif olarak yetiştirilmesi ve iyi sonuç alınmasının tüm çiftçiler açısından sevindirici olduğunu dile getirdi.İlçenin ürün çeşitliliğine yeni bir ürünün katılmasının bölge tarımını güçlendireceğini kaydeden Şenol, "Çiftçimizin deneme üretiminden almış olduğu sonuç bizi de ileriye dönük umutlandırdı.

Çiftçimizin kurmak istediği böğürtlen tarlasının kurulmasında kendisine kurum olarak destek vererek bu ürünün bölgemizde çoğalması için çalışmalar yapacağız. Bu ürünün çoğalmasıyla iyi bir pazara ve istihdama sahip olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER