banner249

6 yılda 2 fakülte bitirdi

uşak Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yılında 3,86 not ortalamasıyla üniversite birincisi olan fen edebiyat fakültesi coğrafya bölümü öğrencisi duygu Çevik, iki fakülteyi üçer yılda bitirmeyi başardı.

6 yılda 2 fakülte bitirdi
banner240
Çevik, 2010 yılında girdiği Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü;nü 3 yılda 3,86 not ortalamasıyla bitirmeyi başardı. Uşak Üniversitesi 2012-2013 akademik yılında en yüksek not ortalamasına sahip olarak üniversite birincisi olan Duygu Çevik, 2002 yılında girdiği Dokuz Eylül Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü;nü de üç yılda bitirmeyi başardığını, toplam altı yılda iki fakülteyi bitirdiğini söyledi.

Öğrencilerin istedikleri takdirde lisans eğitimlerini daha kısa sürelerde bitirebileceğini ifade eden Çevik, "Planlı çalışan, derslerine özen gösteren her lisans öğrencisi eğitimini çok daha kısa sürede tamamalayabilir " dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü;nü bitirdikten sonra bir süre öğretmenlik yaptığını ifade eden Çevik şunları söyledi:

"Dokuz Eylül Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü;nden mezun olduktan sonra sınıf öğretmeni olarak atamam yapıldı. Köyde görev yaparken evlenince, eşimin işi gereği mesleğimden ayrılmak zorunda kaldım. 2010 yılında Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü;nü kazandım. İkinci sınıfta alttan dersiniz yok ise ve not ortalamanız 3;ün üzerinde ise, üst sınıfın derslerini alabiliyorsunuz.

Bende not ortalamamı hep yüksek tutmayı başardım ve üstteki dersleri vererek üç yılda eğitimimi tamamladım. Çok mutluyum." Eğitimi boyunca kendisine en büyük desteği eşinin verdiğini söyleyen Duygu Çevik, eğitimine yüksek lisans ile devam etmeyi arzuladığını dile getirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER