banner249

AK Parti ilçe binasını yakan 4 kişiye gözaltı

izmir'deki taksim gezi parkı protestoları sırasında ak parti Çiğli ilçe başkanlığı binasının ateşe verilmesi eylemine karıştıkları iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.

AK Parti ilçe binasını yakan 4 kişiye gözaltı
banner240
Alınan bilgiye göre, AK Parti;nin Anadolu Caddesi üzerindeki ilçe başkanlığı binasının 3 Haziran gecesi ateşe verilmesiyle ilgili çalışma başlatan polis, görüntülerden ve görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkarak kimlik tespiti yapılan şüphelilerin adres bilgilerine ulaştı. Bu sabah belirlenen adreslere baskın yapan polis, eyleme karıştıkları iddia edilen 4 kişiyi gözaltına aldı.

Olayla ilgili daha önceden gözaltına alınan ve savcılık talimatı ile serbest bırakılan H.S;nin (17) ifadelerinden yola çıkan ekipler, görüntülerdeki dövmesinden teşhis ettikleri E.E;ye (22) ulaştı. Ekipler, daha sonra U.K, (24) S.G. (31) ve A.A;yı (17) da gözaltına aldı.
Yaşı küçük A.A, işlemleri için Çocuk Şube Müdürlüğü;ne sevk edilirken, diğer şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı binasının yakılma anını gösteren güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı.Görüntülerde kapı ve pencereleri kırarak içeri giren bazı kişiler, bina içindeki demirbaşlara da zarar veriyor. Çevreden topladıkları evrakları bir koltuğun üzerinde biriktiren eylemcilerin daha sonra bunları yakarak binayı ateşe verme anı da güvenlik kamerasınca kaydediliyor.
Çiğli ilçesinde Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto eden bir grup, AK Parti;nin Çiğli İlçe Başkanlığı önüne yürümüş, kapı ve pencereleri kırarak içeri giren bazı kişiler daha sonra binayı ateşe vermişti.

Olaya karıştığı ileri sürülen diğer kişilerin belirlenmesine yönelik çalışmanın sürdüğü bildirildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER