banner249

83 yıllık proje engellilere umut oldu

türk kızılay derneği izmir Åžubesi, derneğin 83 yıl önce ev hanımlarına yönelik uygulamaya koyduğu "göz bebekleri" projesini, ab desteği ile bu kez bedensel engelilere yönelik hayata geçirdi.

83 yıllık proje engellilere umut oldu
banner240
Kızılay;ın, cumhuriyetin ilk yıllarında ev kadınlarına gelir getirici beceriler kazandırmak amacıyla uygulamaya koyduğu "Göz Bebekleri Projesi", derneğin 145. kuruluş yıldönümünde bedensel engellilere umut oldu.

Aynı adla Türk Kızılay Derneği İzmir Şubesince, Engelsiz Yaşam Derneği ve Buca Engelliler Derneği işbirliği hazırlanan proje, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından sağlanan hibe destekle uygulandı.

Konak Belediyesi ve Ege Üniversitesi;nin de katkı sağladığı projede, daha sonra öğretici olarak da görev almak üzere 20 bedensel engelliye Neşe ve Karikatür Müzesi;nde açılan kursla "göz bebekleri" adı verilen bez bebek yapımı öğretildi.

HEDEF ENGELLİLERE DÜZENLİ GELİR İMKANI SAĞLAMAK

Türk Kızılay Derneği İzmir Şubesi Başkanı Prof. Dr. Aslı Özer, projeye ilişkin şube olarak bir süredir engellilere yönelik projelere ağırlık verdiklerini ifade etti.
Bu kapsamda bugüne kadar görme engellilere afet eğitimi verilmesi başta olmak üze bazı projeler hazırladıklarını ve bunları AB;den sağlanan hibe desteklerle uygulamaya koyduklarını anlatan Özer, şunları söyledi:

"Bedensel engellilere yönelik de Göz Bebekleri Projesi;yle el emeği, göz nuru bebekleri oluşturalım istedik. Burada Kızılay İzmir Şubesi;nin genç gönüllülerinin çok büyük katkısı var. Projede önce bedensel engellilere nasıl bebek yapılır onu öğrettik ve bu güzel bebekleri oluşturdular. Şimdi bu bebekleri satarak kendilerine gelir elde edecekler. Bu, projemizin engellilere istihdam alanı oluşturmak açısından temelini oluşturuyor.

Projedeki esas amaç, engellilerin bu üretimlerini, bir nevi kendilerine katkıya döndürmek. Bunun için şimdi Konak Belediyesi ile yapacağımız çalışmalarla ürettilen bebeklerin satışı için kalıcı bir yer temin etmek istiyoruz. Bunun için de Konak Belediyesinden yardım bekliyoruz."

KOOPERATİF KURMAK İSTİYORLAR

Kursa katılan bedensel engellilerden Fatma Önal da projede yer almaktan büyük mutululuk duyduğunu ifade ederek, Kızılay yöneticilerinev destek veren kurumlara teşekkür etti.
Projenin tamamlanmış olmasına karşın aslında sürekli devam edeceğini ve edindikleri bu beceriyi derneklerinde olarak sürdüreceklerini dile getiren Önal, "Çalışmalarımızı dernekte sürdüreceğiz ve kooperatif kuruyoruz. Ürettiğimiz bu bebeklerimizi, kooperetifte satışa sunucağız" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER