banner249

Denizli Belediyesi Şirinköy’e hayat verdi

denizli belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlamış ve yıkılma tehlikesi bulunan, ihtiyaçları da karşılayamayan Åžirinköy içmesuyu deposu’nun yerine 7 kat daha büyük kapasitede içme suyu su deposu yapıyor.

Denizli Belediyesi Şirinköy’e hayat verdi
banner240
Belediye, şuan her biri bir mahalle konumunda olan ve yerel seçimlerde bağlanan 13 belde ve 10 köyün içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon gibi sorunlarının çözümüne ağırlık verdi.
Denizli’nin merkezinde yatırım anlamında ne bulunuyorsa yeni bağlanan mahallelerde de aynısının bulunması için yoğun şekilde çalışılıyor. Bu kapsamda Şirinköy’ün de içmesuyu sorununa kökten çözüm için su içmesuyu deposu yapımı için ihale düzenlendi. Su Kanalizasyon Müdürlüğü’ndeki Şirinköy Mahallesi 2000 ton Betonarme Gömme İçmesuyu Deposu ve İsale Hattı Yapım İşi için 3 firma teklif verdi. İhale Komisyonu Başkanı Vehbi İyiker, teklif mektuplarını açtı. Komisyon, ihaleye girmek için firmaların teslim ettiği evrakları inceledi. Komisyon Başkanı İyiker, her firmanın verdiği birim fiyatları okudu. Buna göre, 3 El Mühendislik 1.198.000, Emsu Yapı İnşaat 1.121.950 ve Alt Yapı Temizlik Teknolojileri 1.170.000 lira teklif verdi.

Komisyonun değerlendirmeleri sonucunda ihaleyi kazanan firma, yer tesliminin ardından içmesuyu deposunun yapımına başlayacak. Böylece, yıllarca kangrene dönüşmüş içme suyu sorunu bir daha yaşanmamak üzere ortadan kalkacak.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli merkezde ne varsa aynısının bağlanan yeni mahallelere de yapılacağını kaydederek, ‘Amacımız yeni bağlanan yerlerle merkez arasındaki farklılığı ortadan kaldırmaktır. Alt yapısından, üst yapısına, park ve bahçelerinden çevre düzenlemesine, basketbol sahasından tenis kortuna kadar şehirde görülen ne varsa aynısı buralarda da olacak. Bu projeyle Şirinköy’ümüzün önemli bir eksikliğini gideriyoruz. Şimdiden Şirinköy mahallesi sakinlerine hayırlı olsun’ dedi.

Bu arada, ihtiyaçlara cevap veremeyen, zamanla ekonomik ömrünü tamamlayarak yıkılma tehlikesi de bulunan mevcut içmesuyu deposunun 200 ton kapasiteli olduğu bildirildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER