banner249

İlk adımını 5 yaşında attı

manisa'nın saruhanlı ilçesine bağlı büyükbelen beldesinde çiftçi bir ailenin kızı olan ve bedensel gelişim yetersizliği nedeniyle 5 yaşına gelmesine rağmen yürüyemeyen sena ergün, 1 yıllık fizik tedavinin ardından ilk adımlarını attı.

İlk adımını 5 yaşında attı
banner240
Saruhanlı;daki özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinde bir yıldır fizyoterapistler eşliğinde fizik tedavi gören Sena Ergün, ayakta durma ve adım atma becerisi kazanarak ailesini mutlu etti.

Rehabilitasyon merkezi müdürü Serhat Bağcı, Sena;nın eğitim almak için kurumlarına geldiğinde, yürüyemediğini hatta ayakta bile duramadığını belirtti.

Doğuştan gelen bedensel yetersizliğiyle bağlantılı olarak bacak kasları gelişmediği için yürüyemeyen Sena Ergün;e, ailesinin de desteğiyle çok iyi bir fizik tedavi programı uyguladıklarını ifade eden Bağcı, küçük kızın 1 yıllık tedavi sürecinin ardından kimsenin yardımını almadan yürümeye başladığını kaydetti.

Bağcı, tedavi programı kapsamında Sena;ya ilk olarak psikolojik eğitim verdiklerini, yürüyebileceğine kendisini inandırdıklarını dile getirerek, ;;Fizyoterapi uzmanlarımız Sena ile yakından ilgilendi. Sena;ya ilk olarak psikoterapi eğitimi verdik, daha sonra fizik tedavi uyguladık. Bir yıl süren yoğun bir çalışmanın ardından Sena ilk başlarda ayakta dengeli bir şekilde durmayı, sonra da adım adım yürümeye başladı. Şu an hiç kimsenin yardımını almadan yürüyebiliyor, hatta hafif tempoda koşabiliyor;; dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER