banner249

Bu gurur her şeye değer

izmir'de, ''engelliler haftası'' dolayısıyla gerçekleştirilen ''temsili askerlik'' uygulaması kapsamında 163 engelli, bir günlük de olsa askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

Bu gurur her şeye değer
banner240
Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, 57. Topçu Tugayı;na aileleriyle gelen zihinsel, bedensel ve işitme engelli 163 kişi, bir günlük temsili askerlik eğitimi için yakınlarının yardımıyla asker elbisesi giydi.

Törende konuşan 57. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, yaşları ve durumları ne olursa olsun tüm Türk erkeklerinin asker olduğunun bir kez daha ispatlandığını belirtti. ;;Kahraman ulusun bağrından çıkan Türk ordusunun bir kez daha ordu millet olma gururunu yaşadığını;; kaydeden Kaya, askerlik andı içen engellilerin demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti;nin ve Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz bekçileri olarak saflarına katıldığını ifade etti.

Engelliler adına yaş kütüğüne plaket çakan Mustafa Deniz Bozkurt ise her Türk genci gibi şerefli üniformayı gururla taşıdıklarını belirterek, ;;Belki bu uygulama bir gün sürecek ama bizim ve ailelerimizin taşıyacağı gurur bir ömür sürecek;; diye konuştu.

Zihinsel Engellileri Koruma ve Geliştirme Derneği Genel Başkanı Muhittin Yılmaz, Tuğgeneral Kaya;ya teşekkür plaketi verdi. Konuşmaların ardından engelliler askerlik andı içti. Terhis belgesi ve hediyeler verilen engelliler, tören sonunda aileleri ve yakınlarıyla fotoğraf çektirdi.
Aynur Caymaz, Muradiye Gündüz ve Ayten Balta adlı engelli kadınlar da asker kıyafeti giyerek, yemin eden erkeklere eşlik etti.
Tören geçişinin ardından program sona erdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER