banner249

Bin 200 üniversite öğrencisi aynı anda ;Zeybek; oynadı

muğla Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve yüksekokullarda eğitim gören bin 200 öğrenci, aynı anda ''zeybek'' oynadı.

Bin 200 üniversite öğrencisi aynı anda ;Zeybek; oynadı
banner240
Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Aydın Çelebi tarafından organize edilen etkinlikte, üniversite kampüsünde kırmızı ve beyaz kıyafetler giyen bin 200 öğrencinin aynı anda ;;Zeybek;; oynaması büyük beğeni topladı. Öğrenciler, gösterinin ardından Türk bayrağı açtı.

Rekor denemesine katılan kızların beyaz, erkeklerin ise kırmızı kıyafet giydiği etkinlik için öğrencilerin yaklaşık 1 aydır haftada 4 gün prova yaptığı öğrenildi. Üniversitede Erasmus programı kapsamında eğitim gören yaklaşık 30 yabancı öğrenci de etkinliğe katıldı.

“HEDEFİMİZ, GUİNNESS REKORU”
Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, gösterinin ardından yaptığı konuşmada, ilk olarak etkinliklere bin öğrencinin katılmasını hedeflediklerini söyledi. Ancak bin 200 öğrencinin katılmasıyla bu hedefi aştıklarını belirten Harmandar, bunun sevindirici olduğunu kaydetti.

Ege bölgesinde oynanan halk oyunlarının temelinde dostluk, kardeşlik ve barış gibi anlamlı duygular bulunduğunu ifade eden Harmandar, ;;Üniversitemizin kuruluşunun 20. yılında böyle anlamlı bir çalışma yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu süreçte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Halkımız da katılırsa gelecek yıl 5 bin kişiyle Zeybek oynayarak Guinness Rekorlar Kitabı;na girebiliriz;; dedi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Aydın Çelebi ise Muğla Üniversitesi;ne bağlı fakülte ve yüksekokullarda eğitim gören bin 200 öğrenciye aynı anda zeybek oynatmanın önemli bir başarı olduğunu kaydederek, ;;Öncelikli hedefimiz Guinness Rekorlar Kitabı;na girmek. Bugünkü etkinliğimizde bunu başarabileceğimizi gördük;; diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER