banner249

Aygün’e özgürlük!

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’ne bağlı İzmirli gazeteciler, İstanbul, Ankara, Antalya ve Trabzon’la eşzamanlı olarak Suriye’de kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün için bir araya gelip Aygün’e özgürlük istedi.

Aygün’e özgürlük!
banner240

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’ne bağlı gazeteciler, foto muhabiri Bünyamin Aygün’e özgürlük için İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya ve Trabzon’da eşzamanlı olarak basın açıklaması düzenledi. 


İzmirli gazeteciler adına basın açıklaması yapan gazeteci Kadir Kemaloğlu, 27 gündür tutsak olan Aygün’ün özgürlüğüne kavuşması için yetkilileri göreve çağırdıklarını belirterek, “Bünyamin Aygün düşman değildir. Gazeteci hedef değildir” dedi. 

Bünyamin Aygün’ün yanı sıra Bashar Kadumi’den haber alınamadığını, kameraman Cüneyt Ünal’ın da aylarca süren pazarlıklar sonucu salıverildiğini kaydeden Kemaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suriye, gazeteciler için dünyanın en tehlikeli bölgesi haline gelmiştir. Suriye’de 2011 Mart ayından itibaren 25 gazeteci hayatını kaybetti. Banyamin Aygün gibi onlarca gazetecinin tutsak olduğu biliniyor. 

Bashar Kadumi gibi onlarcası kayıp. Tüm girişimlerimizin sonuçsuz kalması ve geçen 27 gün bizi meslektaşımızın hayatı ve sağlığı konusunda endişeye sevk ediyor. Başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığı’nı göreve çağırıyor, muhalefet partilerini de bu çabaya ortak olmaya davet ediyoruz.” 

“SAVAŞIN TARAFI DEĞİL HABERCİYDİ” 
Basın açıklamasında konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ise, “Bünyamin Aygün sadece mesleğini yapmak için ve ekmek parası için görevinin başındaydı. 

Tek amacı haber yapmak ve insanlığın asla yaşamak istemediği o kötü savaşı dünyaya duyurmaktı. Bünyamin Aygün de orada yaşanan savaşın tarafı değil Türkiye’nin ve dünyanın habercisiydi. Onun hemen özgür bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER