banner249

55 bin lira yüzünden canından oldu

Aydın’da 2012 yılında ortadan kaybolan ve 13 ay sonra öldürüldüğü tespit edilen Hasan Fidan’ı öldürdükten sonra gömen ve üzerine beton döken iki emlakçı ortak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

55 bin lira yüzünden canından oldu
banner240

Mahkemede pişman olduklarını belirten iki ortak ayrıca yağma suçundan 12’şer yıl hapis cezası aldı. 


Pazarcı olan evli ve 2 çocuk babası 70 yaşındaki Hasan Fidan, uzun süredir biriktirdiği parayla ev almak için emlakçılarla irtibata geçip ev arayışı içerisindeydi. Aydın’da ortak emlaçılık yapan Hakan Ekiz (34) ve Hafize Zara (25) ile tanışan Fidan, Efeler Mahallesinde bir ev beğendi. 

Fidan’ın beğendiği eve birikimi olan 45 bin TL yetmediği için 4 Nisan günü bankadan 10 bin TL kredi çekti. Cebindeki 55 bin TL ile kayıplara karışan Fidan’dan bir daha da haber alınamadı. 

ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU 
Fidan kaybolması üzerine yakınları Aydın Emniyet Müdürlüğüne giderek, kayıp ihbarında bulundu. Polis kayıp şahsı arama çalışmaları başlatırken, Fidan’ı tanıyan Zeki Canan’ın emniyete gelerek şahsı pazarda gördüğünü söylemesi üzerine emniyet Fidan’ı aramayı durdurdu. Fidan kaybolmasından 11 ay sonra bankaya giden yakınları Fidan’ın emekli maaşını çekmediğini öğrendiler. 

Tekrar Fidan’ın bulunması için özel bir ekip oluşturan Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Sağlık Bakanlığı veri tabanında yaptığı araştırmada koah hastalığı bulunan ve sürekli ilaç kullanan Fidan’ın kaybolduğu tarihten sonra ilacını herhangi bir eczaneden almadığını ve hastaneye gitmediğini tespit etti. Polis bunun üzerine Fidan’ın cinayete kurban gitmiş olabileceği ihtimali üzerinde yoğunlaştı. 

EN SON GÖRÜŞTÜĞÜ KİŞİLER TESPİT ELDİ 
Cinayet büro dedektifleri, Hasan Fidan'ın son olarak emlakçı Hakan Ekiz ve ortağı Hafize Zara ile görüştüğünü tespit etti. 13 Mayıs 2013 günü Hafize Zara’yı Aydın’da gözalıtana alırken, ortağı Hakan Ekiz’i İzmir’de gözaltına aldı. Zanlıların yapılan sorgulamalarında Fidan’ı parası için öldürüp, toprağa gömdüklerini itiraf ettiler. 

KAZIDA CESEDE ULAŞILDI 
Zanlıların ifadelerinde tarif ettikleri Efeler Mahallesi Efeler Mahallesi Köroğlu Caddesi 1345 Sokak'taki bir evin bahçesinde yapılan kazıda yerin 1 buçuk metre altında Fidan’ın battaniyeye ve naylona sarılı olan, çürümüş cesedi ile karşılaşıldı. 

Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan iki zanlının Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davasında zanlılar borçlarından dolayı cinayeti işlediklerini belirtirken, “Hasan Fidan ile ev konusunda anlaşmıştık. Fakat Fidan’ı bir ev daha olduğunu, isterse burayı da gösterebileceğimizi söyledik. Ardından Efeler Mahallesinde satılık olan bir villaya götürdük. 

Fidan evi gezdirirken başına tara ile vurarak öldürdük. Daha sonra havanın kararması bekledikten sonra da kimsenin görmediği bir sırada bahçeyi kazıp gömdük. Ertesi günü de toprağın üzerine beton döktük. Pişmanız” dedikleri öğrenildi. 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET 
Aydın E Tipi Kapalı Ceza Evinde kalan iki zanlının önceki gün yapılan son duruşmasında karar açıklandı. Zanlıların son savunması alınırken duruşma sırasında Hafize Zara baygınlık geçirdi. Her iki zanlıda yaptıklarından pişman olduklarını açıklarken mahkeme başkanı, Hafize Zara ve Hakan Ekiz’e planlı bir şekilde adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet, öldürdükleri şahsın 55 Bin TL parasını almalarından dolayı yağma suçundan 12’şer yıl hapis cezasına çarptırıldıklarını tebliğ etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER