banner249

Bu tesis başka yerde yok

2004 yılından bu yana kenti pek çok önemli 'ilk'lerle tanıştıran ve bir zamanlar tesis fakiri olan Denizli'ye önemli spor alanları kazandıran Denizli Belediyesi, tesisleşme konusunda da artık Türkiye'de parmakla gösteriliyor.

Bu tesis başka yerde yok
banner240

'Denizli'yi sporda da marka kent yapma' anlayışıyla hareket eden ve Denizli'nin dört bir yanında yaptığı spor tesisleriyle göz dolduran Denizli Belediyesi'nin Türk sporuna kazandırdığı Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası ise ülkenin başka bir yerinde yok. Bir zamanlar tesis fakiri Denizli, şimdilerde sporda örnek gösterilen kentlerden biri haline geldi. 2004 yılından bu yana kenti pek çok önemli 'ilk'lerle tanıştıran ve Denizli'ye önemli spor alanları kazandıran Denizli Belediyesi, tesisleşme konusunda da artık Türkiye'de parmakla gösteriliyor. 


Herkes için spor sloganıyla hareket eden ve birçok sportif branşta kente önemli tesisler kazandıran Denizli Belediyesi, Denizli'yi sporda da marka kent yapmayı başardı. Denizli Belediyesi'nin Türk sporuna kazandırdığı en önemli tesis ise Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası. 

Türkiye'nin başka bir şehrinde olmayan bu tesis geçtiğimiz yıl hem ulusal hem de uluslararası atletizm organizasyonlarına ev sahipliği yaparken geleneksel atlı spor oyunları için ise tercih edilir bir mekan oldu. 

TESİSE OTORİTELER TAM PUAN VERİYOR 
80.000 metrekare alana sahip komplekste, her biri 3 bin kişi kapasiteli 2 tane tribün yer alırken cirit, ok yarışmalarının oynanacağı atlı spor oyunları bölümü bulunuyor. Alt bölümde ise Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) standartlarında atletizmin cirit, gülle, çekiç ve koşu gibi 26 farklı dalının yapılabileceği saha, 3.000 kişilik tribün, idari bina ve atların koşabilmesi için manej denilen özel saha yer alıyor. 

7.500 metrekare otopark alanı bulunan tesis 7.800 metrekare yeşil alana sahip. Bu güne kadar ulusal ve uluslararası atletizm yarışmalarına ev sahipliği yapan tesise otoriteler tam puan verirken, açıldığı yıl gerçekleştirilen Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali ise Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor. 

5.000 KİŞİYE ÜCRETSİZ BİNİCİLİK KURSU VERİLDİ 
Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’nde düzenlenen binicilik kursları Denizlililer tarafından büyük ilgi gördü. Bu tesiste haftanın 6 günü düzenlenen kurslarda yetişkinlere ve çocuklara binicilik eğitimi verildi. 

2013 yılında toplam 5.000 kişi bu kursa katılırken kursların tamamı ücretsiz gerçekleştirildi ve kursiyerlerin binicilik malzemeleri de Denizli Belediyesi tarafından karşılandı. Kurslara 60 zihinsel ve fiziksel engelli çocukta katıldı. Bu kurslarda 60 zihinsel ve fiziksel engelli çocuğun at yardımı ile terapi olmaları sağlandı.

Tesisin bu konuda da kullanılmasını sağlayan Denizli Belediyesi yardımcı tedavi yöntemi olarak birçok ülkede yaygın olarak uygulanan at yardımı ile terapi yönteminin Denizli'de uygulanmasını sağladı. Yine tesis Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından organize edilen Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası yarı final karşılaşmasına ev sahipliği yaptı. 

Yaz aylarında ise Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen cirit takımları grup müsabakalarını Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’nde gerçekleştirdi. Denizli'de kurulan Atlı Okçuluk Cirit Kulübü halen antrenmanlarını tesiste yürütüyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER