banner249

Alevli gece

Fethiye’de, bir kereste atölyesi ve bitişiğindeki marangoz atölyesinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın 4 saatte kontrol altına alındı.

Alevli gece
banner240

İki iş yerinin büyük zarar gördüğü yangında kereste atölyesinin üst katında kalan 2'si çocuk 4 kişi dumanların içinden kurtarıldı. Muğla’nın Fethiye ilçesinde yan yana bulunan kereste ve marangoz atölyesinde gece saat 02.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. 


Kısa sürede tüm işyerini saran alevleri gören bir vatandaş polis 155’i telefonla aradı. Polis Fethiye Belediyesi İtfaiye ekiplerini sanayi çarşısına yönlendirdi. Olay yerine Fethiye Belediyesi itfaiye ekipleri geldi. 

Hızar ve kereste atölyesindeki yanıcı maddelerin etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına almak için çevre Belediye itfaiyelerinden de yardım istendi. Fethiye Taşyaka Mahallesindeki Sanayi çarşısı 265. sokaktaki Hüseyin İrbeç’e ait kereste atölyesinin üst katında oturdukları öğrenilen Esma İrbeç Yılmaz (32) eşi Hakan Yılmaz (35) ve çocukları Orhan Yılmaz (4) Azra Yılmaz (1)alevlerin ve dumanların arasında kaldı. 


Fethiye Belediyesi itfaiye ekipleri bir taraftan alevlere müdahale ederken bir taraftan da alevlerin arasında mahsur kalan 2’si çocuk 4 kişiyi kurtardı. Dumanlardan etkilenen 4 kişilik aile ambulansla Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesine kaldırıldılar. Fethiye, Ölüdeniz, Karaçulha ve Çiftlik Belediyeleri itfaiye ekiplerinin toplam 10 arazözüne Fethiye Orman İşletme Müdürlüğünden de iki ayrı arazözle destek gelmesine rağmen yangın kontrol altına alınamadı.

Yangının çevredeki diğer dükkanlara sıçramaması için bu kez iş makinelerinden destek istendi. İtfaiye ekipleri zaman zaman köpük zaman zaman da su ile müdahalede bulunurken kereste atölyesi sahibi Hüseyin İrbeç ve marangoz atölyesi sahibi Remzi Uçar yangını büyük üzüntüyle izlediler.. 

İşadamı Hüseyin İrbeç’e ait kereste atölyesi ile bitişikteki Remzi Uçar’a ait marangoz atölyesi ve yaysat bayii kullanılamaz hale gelirken, yangında toplam yaklaşık 1 milyon TL ‘lik maddi hasarın meydana geldiği belirtildi. Yangın boyunca Fethiye Emniyet Müdürlüğü Polis ekipleri güvenlik önlemi alırken çevre de toplanan vatandaşlar yangın söndürme çalışmalarını üzüntüyle izlediler. 

İş makineleri ile sökülen yapıların arasına itfaiye erleri gaz maskeleri takarak girip yangına müdahalede bulundu. İş yeri sahiplerinden Hüseyin İrbeç, 21 yıldır kereste işi yaptığını, Pazar günü çalışmadıklarını ve şalterlerinin de kapalı olduğunu söyledi. Zararlarının oldukça büyük olduğunu ifade eden İrbeç, atölyede her şeyin yandığını belirtti. 25 yıllık marangoz olduğunu söyleyen Remzi Uçar ise, her şeyinin bittiğini yangının çıkış nedenini bilemediğini söyledi. 

Saat 18.00’de dükkanı kapatıp gittiğini ifade eden Uçar, gece gelen telefon üzerine iş yerine geldiğinde her şeyin yandığını gördüğünü kaydetti. Uçar, zararının dükkan dışında 25 bin TL civarında olduğunu kaydetti. İki iş yerini küle çeviren yangında çevredeki 20’ye yakın dükkan yanmaktan son anda kurtarıldı. Yangına ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER