banner249

40 yıllık yolu çitle ulaşıma kapattı

karaburun ilçesine bağlı mordoğan beldesinde arazisinden izinsiz yol geçirildiğini iddia eden kişi, yolu ulaşıma kapattı.

40 yıllık yolu çitle ulaşıma kapattı
banner240
Kapattığı yola alternatif güzergahın kullanılması için trafik işaretleri koyan Mustafa Dörtköşe, tapulu arazisinden yol geçirildiğini, sorunun giderilmesini için yaptığı başvurulardan sonuç alamayınca bu yönteme başvurmak zorunda kaldığını söyledi.

Dörtköşe, ;;Araziye kimseye sorulmadan imar uygulamasıyla asfalt yol yapılmış. Arazinin tapusu elimde. Belediye yetkilileri ile yaptığım görüşmelerden bir sonuç alamayınca noter aracılığıyla ihtar çektim. Bu ihtara da cevap verilmeyince de böyle bir yola başvurdum;; dedi.

Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise sorunu çözmeye çalıştıklarını belirtti. Arazinin 40 yıldan beri yol olarak kullanıldığını, 1993 yılındaki imar uygulamasının ardından buraya asfalt yol yapıldığını ifade eden Çakır, şöyle konuştu, ;;Turizm sezonu başlamak üzere, yolun bu şekilde kalması doğru değil. Arazi bu kişiye ait ama uzun yıllar kullanılmamış. 1993 yılında yapılan yeni imar uygulamasının ardından buraya yol yapılmış. Belediye yasasına göre, belediyeler arazilerin yüzde 35;ini alıp yeşil alan, yol, park yapabilir. Biz bu yasadan doğan hak olarak bu araziyi alabiliriz. Bu kişi izinsiz olarak yolu kapatıp kazı yaptırmış. Bu konu ile ilgili encümenimiz bir çalışma yapıyor ve karşı tarafa yolu açması için birkaç gün süre verildi. Eğer yolu açmazsa gereken yapılacak. Biz bu sorunun daha da uzamaması ve biran önce çözülmesi için uğraş içindeyiz.;;
Mordoğan;dan Ardıç plajına ulaşımı sağlayan yol kapatıldığı için araçların alternatif güzergahı kullandığı belirtildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER