banner249

“Musiki dernekleri önemli bir yapıdır”

denizli musiki derneği başkanı gürhan kuzu, musiki derneklerinin türk musiki eğitim ve öğretiminde önemli yapı taşlarından biri olduğunu söyledi.

“Musiki dernekleri önemli bir yapıdır”
banner240
Kuzu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti;nde düzenlediği basın toplantısında 1996 yılında kurulan derneklerinin 60 aktif üyesinin bulunduğunu ifade etti. Musiki derneklerinin Türk musiki eğitim ve öğretiminde önemli yapı taşlarından biri olduğunu belirten Kuzu, ;;Musikiye ilgi duyan insanları bir araya getirerek, gerek musiki kültürü gerekse Klasik Türk Musiki repertuvarının öğretiminde büyük katkılar sunuyoruz. Derneğimiz musiki potansiyelimizin tam değerlendirilebilmesi için el ve gönül birliği içinde çalışmalarına devam etmektedir. Derneğimizin esas gayesi geçmişten günümüze, Türk Sanat Müziğimizin unutulmaması ve devam ettirilmesi amacını gütmektedir. Dernek bünyesindeki saz kurslarına devam eden arkadaşlarımız bugün konser verecek seviyeye gelmişlerdir;; dedi.
11 Mayıs Cuma akşamı Denizli Genç İş Adamları Derneği (DEGİAD) ile ortaklaşa bir konser düzenleyeceklerini duyuran Kuzu, ;;İzmir Radyosu Ses Sanatçısı Belgin Erol Gündoğdu;nun katılacağı konserimize tüm sanatseverleri davet ediyorum;; diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER