banner249

PAÜ, Öke’yi ağırladı

paÜ eğitim fakültesi tarafından prof. dr. mim kemal Öke’nin konuşmacı olarak katıldığı “aşkla dans: türkler ve müzikterapi” konferansı düzenlendi.

PAÜ, Öke’yi ağırladı
banner240
PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, dekanlar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Prof. Dr. Mim Kemal Öke, “21.yy da Dünya nereye gidiyor?, İnsanoğlu uygarlaşmanın neresinde? Ve İnsan ne zaman tam olarak özgür olur?” gibi sorulara yanıt verirken; müziğin ve müzikterapinin önemine değindi.

21. YY’ın bir geçiş dönemi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mim Kemal Öke, insanoğlunun günümüzde ATM’ler ve AVM’ler arasında ömrünü tükettiğini söyledi. Dünya’nın çalkantılı bir dönemde olduğunu dile getiren Prof. Dr. Öke, modarnite ile post modarnite ve Doğu ile Batı arasında medeniyet çatışmalarının olduğunu belirtti. İnsanlar ne ister? sorusuna cevap olarak; insanoğlunun güvende olmayı istediğini söyleyen Prof. Dr. Mim Kemal Öke ; “İnsanoğlu özgürlük ve güven ister. Özgürlük arttığında anarşi de artar, anarşi bitirilip güvenlik sağlandığında ise bunun karşılığında özgürlüğünüzü elinizden alırlar” dedi.

Müziği, alemler arasında bir köprü ve insanı tam özgürlüğe kavuşturacak olan şifreler olarak tanımlayan Prof. Dr. Mim Kemal Öke, müzikterapinin Şamanlardan bu yana Türklerde bir gelenek olduğunu ve günümüzde psikolojik sonuçlarının yanı sıra fizyolojik sonuçlarının da tartışıldığını belirtti.

Konuşmasının ardından önce ritim çalgılarının tarihi ve yapısı hakkında kısa bir bilgi veren Prof. Dr Öke, küçük kızı Nazlı Hilal Öke ile birlikte ritim gösterisi yaptı. Konferansın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahittin Nas ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, konuşmacı Prof. Dr. Mim Kemal Öke’ye verdiği konferans için teşekkür ederek günün anısına çiçek ve plaket takdim ettiler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER