banner249

DETGİS ve Teknokent işbirliğiyle AR-GE hızlanacak

denizli tekstil ve giyim sanayicileri derneği başkanı isa dal ve yönetim kurulu Üyeleri, denizli teknokent müdürü hasalettin delgöz’ü ziyaret etti.

DETGİS ve Teknokent işbirliğiyle AR-GE hızlanacak
banner240
Denizli’nin teknoloji ve proje geliştirme merkezi ‘Teknoknet’i daha etkin kullanması ve Dernek Üyelerine teşviki amacıyla gerçekleşen ziyarette, Teknokent’in kurulduğu günden beri yapılan çalışmaları anlatan Genel Müdür Hasalettin Delgöz, temelinde Üniversite-Sanayi işbirliğinin sağlanması hedeflenen Teknokent’in daha etkin kullanılması için gerekli hareketin ve firmalarla olan karşılıklı ziyaretlerle iletişim güçlendirilmesinin önemine dikkati çekti.

Firmaların projelerini yazıp, gerekli AR-GE çalışmalarını tamamlamalarıyla birlikte uygulamaya geçme noktasında Teknokent’in bir start yeri olduğunu belirten Delgöz, ‘’Teknokent de neler yapılabiliri firmalarla birlikte tartışalım, fayda sağlayacak en iyi projeleri birlikte ortaya koyalım, biz böyle bir çalışma ve işbirliği için yedi gün yirmidört saat hizmetteyiz’’ dedi.

Mevcut şirketlerin büyümesini sağlamak ve ileri teknoloji üretme potansiyeli olan yeni şirketlerin kurulmasını teşvik etmek için Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin büyük imkanlar sunduğunu söyleyen Delgöz, DETGİS Üyelerinin de isteği olan Merkez bir laboratuarın yapılmasıyla Teknokent ile çalışma alışkanlığının kazandırılması ve disiplinler arası birliğin oluşturulmasının altını çizdi.

DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal da, söz konusu iş birliği ve firmalarla iletişim için Dernek olarak karşılıklı çalışmaya hazır olduklarını belirtirken, DETGİS Üyelerinin Arge ihtiyaç analizlerinin yapılması neticesinde bilim adamı ile ortak çalışma başlatılacaklarını belirtti. Ayrıca ziyarete katılan Yönetim Kurulu Üyelerinden de Teknokent de yer almalarının ve çalışmalarının sözünü alarak, avantajlarından bahsetti. Dal, kendilerinin de yeni iki firmayla Teknokent de yer aldıklarını ve ‘’Firmaların Ar-Ge ve Proje çalışmaları için Pamukkale Üniversitesinde ki değerli hocalarla kontakt kurarak, doğru zaman ve doğru projeyle markalaşma noktasında adımlar atılması gerektiğini söyledi.
Sanayicinin ihtiyaçlarının belirlenmesi için saha çalışmalarının ve firma ihtiyaç analizlerinin yapılmasıyla, alanın da uzman doğru hocalarla bir araya gelmenin köprüsü olan Teknokentlerin ilerleyen zamanlar da çok daha değerli olacağını belirten Dal, ayrıca DETGİS’in bilim ve tasarımı bir araya getirmeyi hedeflediği tasarım yarışmasından da bahsederek, bu konuda da Teknokent de çalışmalarının olacağını söyledi.




Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER