banner249

3 aylık maaşını Arakanlı Müslümanlara bağışladı

ak parti denizli milletvekili nihat zeybekci, 3 aylık maaşını arakan müslümanlarına bağışladı.

3 aylık maaşını Arakanlı Müslümanlara bağışladı
banner240
Myanmar ;da Budist çetelerin Arakan Müslümanlarına yaptığı akıl almaz zulüm ve katliam devam ederken, Türkiye de yardım çığlıklarına duyarsız kalmıyor. AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci 3 aylık vekil maaşını Myanmar;a bağışladığını açıkladı.

Myanmar;daki zulmün kendisini derinden sarstığını ifade eden Zeybekci, "O çocukları, bebekleri ateşin üzerinde gördüğüm an, aklımın kabul etmediği bir andı. Bunun yakından uzaktan insanlıkla alakası olamaz. Ben bu zamana kadar, ne tarih sayfalarında ne başka yerde bu kadar korkunç bir zulm görmedim." diyerek, oradaki insanların yaşadıklarını, zulmün boyutunu düşündükçe çaresizliğine ağladığını ifade etti.

Dünyanın önünde bu kadar teknoloji, hızlı müdahale imkanı varken seyirci kalındığını belirten Zeybekci, "O insanlar Müslüman değil de, Hristiyan, Musevi olsaydı yer yerinden oynardı. Bizim buradan çok büyük dersler çıkarmamız lazım. Oturup çok iyi düşünmemiz lazım. Allah;ın lütfettiği aklımızı iyi kullanmamız lazım. Ben o görüntüleri izleyince insanlığımdan utandım. Bu kadar çaresiz olmamlıydık." şeklinde konuştu.

Türkiye;nin adil, güçlü, dünyadaki bütün Müslümanlara karşı, en güvenebilecekleri, sığınabilecekleri bir liman olduğunu, abi olduğunu göstermesi gerektiğini belirten Zeybekci, "Nasıl ki Afrika;daki yokluğa, açlığa karşı Türkiye en büyük kampanyayı düzenlediyse, burada da en büyük tepkiyi yine biz göstermeliyiz. Devletimiz her imkanıyla Arakan Müslümanlarına sahip çıkmalıdır." dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER