banner249

Bu ilçe santral suyu ile ısınacak

Manisa'nın Soma İlçesi'nde santralin sıcak suyu ile şehrin ısıtılması projesinde tedirgin olan vatandaşı rahatlatan açıklama Belediye Başkanı Hasan Ergene’den geldi.

Bu ilçe santral suyu ile ısınacak
banner240

Başkan Ergene, santralle 30 yıllık sözleşme imzalandığını belirterek, “Bununla birlikte fiyat da bağlanmış durumda. Projenin tamamlanması sonrası fahiş artış yapılması ihtimali yok. Şu anda kilovat saatini 2 kuruştan alıyoruz. 


Bunu biz bir formüle bağladık. Enflasyon, tüfe vs. gibi. Bu formülün üzerinde artış yapmalarının da imkanı yok.” dedi. Bu sistem yerine doğalgazın getirilmesi gerektiği söylentilerine ilişkin de konuşan Ergene, “Bizim kuracağımız sistem ile doğalgazın mukayese edilmesi mümkün değil. 

Arada çok büyük fark var. Doğalgaz pahalı ve görünen o ki önümüzdeki dönemde de artacak. Çünkü petrol fiyatları arttıkça doğalgaz fiyatları da artıyor. Ama bizim kuracağımız sistemde fiyatlar hep ucuz kalacak. Kömür olduğu sürece fiyatlar ucuz kalacak. Havzanın her tarafı da kömür dolu. Isınma maliyeti doğalgazın yarısından aşağı olacak.” dedi. 

ABONELİKLER DEVAM EDİYOR
Bölge Isıtma Sistemi’nin abonelik çalışmalarını da hızla sürdüren Soma Belediyesi, 1. katta abonelik çalışmalarını yürütüyor. 0-100 m2 daireler için 2 bin lira olan abonelik bedeli 100 m2 sonrası her m2 için 15 TL olarak belirlendi.

Her aboneden 1.500 kWh’lık ısı bedeli olarak 90 TL’de güvence bedeli alınıyor. Ticarethanelerde de 0-50 m2’ye kadar 1000 TL olan abonelik ücreti 51-100 m2 arası için de 2 bin TL, 100 m2 den sonraki her m2 için ise 15 TL olarak belirlendi. Katılım ücretinin nakit, banka kredisi ve kredi kartı seçenekleri ile ödenebileceği belirtildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER