banner249

Çamlık Koleji hızlı başladı!

Denizli’nin en seçkin eğitim kurumları arasında yer alan Özel Çamlık Koleji, eğitim öğretime hızlı başladı. 

Çamlık Koleji hızlı başladı!
banner240

Çamlık Koleji, eğitim öğretimde farkını hissettiriyor. İngilizce ağırlıklı özel okulda birçok sosyal ve sportif faaliyetlere yer veriliyor. Eğitim öğretimin daha ilk haftasında Eskrim sporunu öğrencileriyle buluşturan okul yönetimi, Yaz Okulu Kampında da adından sıkça söz ettirmişti. Çamlık Koleji öğrencileri, bugün Eskrim sporunun tarihçesini ve Eskrim’in amacını öğrendiler. Keyifli dakikaların yaşandığı aktivitede öğrenciler bu sporu yerinde denedi. 

ESKRİM AMACI NEDİR?
Eskrim savunmaya ve saldırıya dayanan bir spor karşılaşmasıdır. Amaç rakibin ataklarını bertaraf edip, karşı saldırıya geçerek rakibin vücuduna silahla teması sağlamaktır. Eskrimde Epe, Flöre ve Kılıç branşlarında müsabakalar yapılmakta olup her biri ayrı bir teknik beceri gerektirir.

ESKRİM TARİHÇESİ 
Eskrim ilk olarak İ.Ö 2000 yıllarında Çin de daha sonra antik yunanda hoplomakhos denilen gladyatör öğretmenleri gymnasion okullarında ders olarak verilirdi. Roma döneminde ise hem spor hem de bir savaş oyunu olarak rastlanmaktadır. Çağdaş eskrimin İspanya'da doğduğu ileri sürülür.
 

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2023, 21:35

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER