banner249

Fransız Nicholas Müslüman oldu

İstanbul'da tanıştığı Eda Topçu ile evlenmeyi planlayan 27 yaşındaki Hristiyan Olivier Nicholas, Fethiye'de düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu ve Emre adını aldı.

Fransız Nicholas Müslüman oldu
banner240

İlçe müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu tarafından gerçekleştiren törende önce Kur'an-ı Kerim okundu ardından Fransız Olivier Nicholas, müftü Kadıoğlu eşliğinde kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldu. 


Müftü Kadıoğlu, İslamiyet hakkında bilgi verdiği Nicholas’a Kur'an-ı Kerim hediye etti. Emre Nicholas, kız arkadaşı sayesinde İslamiyet ile tanıştığını ve kendi isteğiyle Müslüman olduğunu söyledi. 

Kız arkadaşı Eda Topçu da Emre ile 2 yıl önce İstanbul'da çalıştıkları üniversitede tanıştıklarını kaydetti. Emre ile dünyanın bir yaratıcısı olduğu üzerine sohbetler ettiklerini anlatan Topçu, "Kendisi Fransızca bir Kur’an-ı Kerim alarak okudu. Kur’an-ı Kerim’den etkilendiğini, Müslümanlığı seçmek istediğini söyledi" diye konuştu. 

Topçu, 17 Ağustos'ta nikahlarının olduğunu bildirdi. Müftü Oğuzhan Kadıoğlu, Nicholas'a bundan sonraki hayatında mutluluklar diledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER