banner249

245 Km hızla giden rektör’den jet yanıt

Denizli'de bir köşe yazarının Pamukkale Üniversitesi (Paü) Rektörü Prof. Dr.Hüseyin Bağcı'nın 245 kilometre hızla Denizli'den İstanbul'a gittiğini yazması tartışmalara sebep oldu.

245 Km hızla giden rektör’den jet yanıt
banner240

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi Başkanı Tevfik Karataş, iddianın doğru olup olmadığını araştırılması için Denizli Valiliği'ne başvurdu. 


Rektör Bacı ise iddiaları yalanladı. Denizli Gazetesi ve yerel DRT Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kaya, 24 Temmuz'da köşesinde 'En Sahici Rektör' başlıklı yazısında" Bazen İstanbul'daki bir televizyon programına yetişebilmek için, makam aracı ile (şoförü kullanıyordu) 245 kilometre hıza ulaştı. 

Saat 13.00'te bildirilen İstanbul'daki' TV canlı yayınına' saat; 17.00 itibariyle yetişti." ifadelerini kullandı. Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi Başkanı Tevfik Karataş, bu yazı üzerine Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince Denizli Valiliği'ne başvurarak konunun aydınlatılmasını istedi. Karataş, "Eğer 245 kilometre hız yapıldı iddiası doğru ise bu üzüntü verici ve kara yolu trafik güvenliği açısından son derece tehlikelidir. 


Topluma örnek olacak lider pozisyondaki makam sahibi kişilerin makam aracı ile 245 kilometre hız yapılması toplumda olumsuz davranışlara neden olacaktır. 245 kilometre hız yapılması marifet midir? Lider insanların makam aracı ile hız yaparsa Trafik kazaları nasıl önlenecektir?" dedi. İddialar üzerine Cihan muhabirine açıklamada bulunan Paü Rektörü Bağcı, kendisinin bu hızla İstanbul'a gitmesinin söz konusu olmadığını, İstanbul'a değil İzmir'e gittiğini söyledi. 

Bağcı, "Hoca'nın hızına yetişilemiyor diye şaka yollu yazılmış. Ancak verilen bilgiler de doğru değil. Anılan tarihte İstanbul'a değil 2 saat 10 dakikada İzmir'e gittim. İstanbul'a uçakla gittim. Hız ihlali söz konusu olamaz. Trafik Kazalarını Önleme Derneğimize duyarlılığı için teşekkür ediyorum. 2011-2012-2013 tarihte makam şoförünün hız ihlali yapıp yapmadığı da sorulmuş. Ben yine de bunun araştırılması için inceleme başlattım. Ancak yazılan köşede hata var. Keşke yazılırken bize sorulsaydı." diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER