banner249

Minikler sigara söndürttü!

denizli'de bir grup anaokulu öğrencisi, yeşilay haftası dolayısıyla aileleriyle birlikte sokak sokak gezerek sigara içenlerin sigaralarını söndürttü.

Minikler sigara söndürttü!
banner240
Küçük Adımlar Çocuk Evi öğrencileri, aileleriyle, hafta dolayısıyla Delikliçınar Meydanı;nda sigaranın zararlarını anlatan resimler çizip, şiirler okudular. Daha sonra ellerindeki pankartlarla "Sigaraya Hayır" sloganları atarak sokakları dolaşan çocuklar, sigara içenlere kül tablalarını uzatarak sigarlarını söndürttü.
Etkinlik sonunda gazetecilere açıklama yapan Küçük Adımlar Çocuk Evi Müdürü Çiler Karataş, sigaranın zararlarının küçük yaşlardan itibaren anlatılması gerektiğini söyledi.
Çocuklara yıl boyunca sigaranın zararlarını anlatarak onları bilinçlendirdiklerini belirten Karataş, şunları kaydetti, "Yeşilay Haftası dolayısıyla sigaranın zararlarını bir kez daha anlatma adına çocuklarla sokak sokak gezdik. Belki onları kırmayıp birileri sigara içmeyi bırakır. Onlar sigarının sağlıktan yoksun bıraktığını, sigaranın insanların hayatına mal olduğunu çok iyi biliyorlar. Bir kişinin ellerindeki kül tablalarında sigaralarını söndürmesi onlar için bir hayat kurtarma anlamına geliyor."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER