banner249

İlk ateşleme Temmuz’da yapılacak

alman rwe ve turcas'ın denizli'nin kaklık beldesinde kuracağı doğalgaz çevrim santralinde gaz türbininin ilk ateşlemesinin temmuz ayında yapılacağı bildirildi.

İlk ateşleme Temmuz’da yapılacak
banner240
Proje Geliştirme Müdürü Küdşad Tosun, 500 milyon avro yatırımla 775 megavat kapasiteli bir santral kurulduğunu, iki gaz ve bir buhar türbininin bulunduğu yatırımın 2012 sonunda işletmeye alınacağını kaydetti.

Santralin 3,5 milyon konutun elektrik arzını karşılayabilecek kapasiteye sahip olduğunu, Türkiye;deki toplam elektrik üretimine yüzde 2;lik bir katkı sağlayacağını anlatan Tosun, yüzde 5,6 verimlilikle hizmet verecek olan santralin aynı zamanda Türkiye;deki en çağdaş ve çevre dostu tesislerden biri olmayı hedeflediği kaydetti.

Santral Müdürü Süleyman Turhan ise 13 Nisan 2011;de temeli atılan santral projesinde inşaat çalışmalarının planlandığı gibi devam ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu, "Ana ekipmanlarımızın tamamı sahada yerine yerleştirilmiş durumda, ama ana ekipmanlarımızın birbirleriyle olan birleşmeleri var, kablolama çalışmaları var.

Şimdiye kadar planda bir aksama yok. Temmuz 2012;de ilk gaz türbini ateşlemesini planlıyoruz. Ateşlemeyle birlikte testler başlayacak Ağustos 2012;de de ilk buharı türbine vermeyi planlıyoruz. Bu da buhar türbinin devreye alınması anlamına geliyor. Çok büyük bir aksilik olmazsa 2012 sonunda üretime girmeyi planlıyoruz."

Şirketin sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi veren Halkla İlişkiler Müdürü Serra Akkoç ise bölgede iki ayrı okulda 23 yeni derslik inşa edildiğini, iki yıldır Denizlispor ile işbirliği yapıldığını, bu yıl da Kaklık Belediyespor;a destek olma kararı aldıklarını söyledi.
Akkoç, santral bünyesinde yer alan ziyaretçi merkezini vatandaşların ziyaret etmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER