banner249

Suç makinelerine 3 tutuklama

denizli ve uşak'ta, silahlı suç örgütü kurarak ''adam öldürme, yaralama, haraç alma, yağma, zorla alıkoyma'' gibi suçlara karıştıkları iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 17 kişiden 3'ü tutuklandı.

Suç makinelerine 3 tutuklama
banner240
Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silahlı suç örgütü kurdukları iddia edilen bir gruba karşı yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü takip çalışması sonucunda, Denizli il merkezi ile Çal, Bekilli, Çivril ilçeleri ve Uşak;ta düzenlediği eş zamanlı operasyonla, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen A.A ile örgüte üye oldukları ileri sürülen oğulları N.A ve S.A;nın da aralarında bulunduğu 17 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyette ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan, örgüt lideri olduğu iddia edilen A.A ile örgüt üyesi oldukları ileri sürülen oğulları N.A ve O.A çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyonda, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 10 av tüfeği, 50 fişek, 1 ruhsatsız tabanca, 50 gram uyuşturucu madde ele geçirildiği.

Zanlıların kurdukları suç örgütüyle toplam 22 olaya karıştığının tespit edildiği, ayrıca tutuklanan zanlılardan O.A;nın, 2004 yılında Denizli;nin Akköy ilçesine bağlı Kavakbaşı köyünde bir kahvehanenin uzun namlulu silahla taranması sonucu 3 kişini öldürülmesi, 4 kişinin yaralanması olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla arandığı öğrenildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER