banner249

Sıra Denizli Belediyesi’nde

mmo denizli Åžubesi sekreteri fatih yaşa, 3 il ve 5 ilçe belediyesi ile protokol imzaladıklarını belirterek, denizli belediyesi’ne bu konuda başvuruda bulunduklarını söyledi.

Sıra Denizli Belediyesi’nde
banner240
Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği “ çerçevesinde A sınıfı akredite kuruluş olarak, asansör bakım ve uygulamalarında görevlendirilecek mühendislerin yetiştirilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. MMO Denizli Şubesi, makina mühendislerine yönelik asansör bakım ve işletme eğitimlerini sürdürüyor. Şube binasında eğitim ile ilgili bilgi veren Zafer Güneş; 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren mevzuat ile asansörlerin her yıl bakımının zorunlu olduğunu hatırlatarak;“ Asansörlerin piyasa arzından sonraki süreçte uyulması gereken belirli kurallar vardır. Asansörlerin periyodik bakımlarını ve sağlıklı kullanımını sağlamak amacı ile burada hem teorik hem de pratik olarak eğitim veriyoruz” dedi

MMO Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa da çalışmalar hakkında verdiği bilgide; günümüz kent yaşamında asansörlere olan ihtiyaç ve kullanımının yaygınlığı tüm toplumumuz tarafından bilinen bir gerçek olduğunu belirterek; “Hergün ilimizde de yüzbinlerce insanın kullandığı asansörlerin bakım ve güvenliği ise asla ihmal edilmeyecek konuların başında gelmektedir. Bu güvenlik ile ilgili mevzuat ; ‘Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği “ ile yasal çerçevede belirlenmiştir. Asansörlerin piyasaya arzından sonraki süreci ele alan ve bütün kullanım ömrü boyunca uyulması gereken asgari kriterleri belirleyen; ‘Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’ 18 Mayıs 2009 tarihinde zorunlu olarak uygulamaya girmiştir. Aynı yönetmelik, Kasım 2011 tarih revize edilmiştir. Bu yönetmeliğe göre asansörlerin piyasaya arz edilerek kullanılmaya başlandığı tarihten sonra bir yıl içinde yıllık kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Ardından gelen dönemde de her yıl az bir kere bina sorumlusu tarafından kontrolünün yaptırılmasına devam edilmesi yasal bir zorunluluktur.
Bina yöneticilerinin yanı sıra belirtilen yönetmelik gereği 01 Ocak 2012 tarihinden itibaren, yapının bağlı bulunduğu belediye ve belediye hudutları dışındaki yapılar için Valilik veya ilgili kanunlar çerçevesinde yapı ruhsatı vermekle yetkilendirilen kurum ve kuruluşlarda sorumludurlar. Bu kontroller TS EN ISO/IEC 17020 Standardına göre asansör konusunda akredite olmuş A tipi muayene kuruluşları tarafından yapılmak zorundadır. Odamızda A tipi muayene kuruluşudur ”dedi.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER