banner249

Eczacılar uyardı

ekiz, denizli gazeteciler cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, sağlık alanında çalışanların "bir gecede alınan kararların kurbanı" olduğunu savundu. sağlık uygulama tebliği ve ilaç fiy

Eczacılar uyardı
banner240
Ekiz, Denizli Gazeteciler Cemiyeti;nde düzenlediği basın toplantısında, sağlık alanında çalışanların "bir gecede alınan kararların kurbanı" olduğunu savundu. Sağlık Uygulama Tebliği ve İlaç Fiyat Karnesi ile "sağlıkla oynandığını" ileri süren Ekiz, "Uygulamanın başlamasıyla ilaç fiyatları düşürülmüş, kamu kurum stokları artırılarak kamunun daha ucuza ilaç alması sağlanmaya çalışılırken ezacının ve hastanın cebine el atılmıştı. Yeni uygulama ile sanayinin kamuya yapması gereken ıskontolar artırılmış. Ancak sanayi bu ıskontoları uygulamakta direnmekte ve eczacı da kendisiyle hiç ilgisi olmayan bir ıskontoyu taşımaktan dolayı depodan aldığı fiyatın altında ilacı kamuya satmak durumuyla karşı karşıya kalmaktadır" dedi.

İlaç konusunda kısa dönemde sorunların çıkacağını belirten Ekiz, "Stoklarımızdaki ilaçlar tükenmek üzere. Çok değil birkaç gün sonra oluşacak ilaçta krizin sorumlusunun eczacılar olmadığını belirtmek isterim" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER