banner249

Örki, “4+4+4’ü milletimiz istiyor”

ak parti denizli il başkanı avni Örki, 4+4+4 eğitim modelinin vatandaşın talepleri doğrultusunda hayata geçireceklerini söyledi.

Örki, “4+4+4’ü milletimiz istiyor”
banner240
Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, son günlerde gündemi yoğun şekilde meşgul eden ve komisyon görüşmelerinde kavgaların yaşanmasına vesile olan 4+4+4 eğitim modeli ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Örki; “Eğitim modelini eleştirmek adına nutuk atanlar ülkemizin geleceğini karartmak isteyenlerden ibarettir” dedi.

Örki, Eğitim sisteminde gerçekleştirilmekte olan reform niteliğindeki düzenlemenin milletin tercihi olduğuna dikkat çekti. Düzenlemenin hangi maddesinde nelerin yer aldığını bilmeden bir avuç kişinin kendi ideolojik fikirlerini yansıtır bir yaklaşımla değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Başkan Örki, “Partimiz Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için eğitimi en önemli araç olarak görmektedir. Eğitim ve öğretim hizmetlerinde partimizin hedefi kız erkek ayrımı yapmadan eşit şartlarda herkesi eğitmek ve yeni sisteme göre en az lise mezunu yapmaktır. Yine bunun yanı sıra öğrencilerimizi ve eğitim sistemimizi rekabet içinde geliştirmek ve hayata hazırlamak olacaktır. Toplumumuzun eğitim düzeyine baktığımızda mevcut eğitim modeliyle lise eğitimi alan birey sayısı çok düşük seviyededir. Şuanda toplam nüfusumuzun sadece yüzde 28’i lise mezunudur.

Bunun temel gerekçesi ise mevcut uygulanan eğitim modeline göre lise mezunu olmanın artı değer olarak görülmüyor olmasından kaynaklanmaktadır. Buda bugüne kadar uygulanan eğitim sisteminin kabahatidir. Şu anda işçi yâda işveren lise müfredatını iş hayatlarında kullanamaz durumdadırlar. Şunu ifade etmeliyim ki yaşanan bu gelişmeler ülkemizin geleceğine yön verecek ve yarınlarının daha güçlü olmasına imkân sunacaktır. Eğitim modelini eleştirmek adına nutuk atanlar ise ülkemizin geleceğini karartmak isteyenlerden ibarettir. Eğer o nutuk atanlar, hamaset yapanlar, ülkemizin geleceğini ve nesillerimizin yarınlarını düşünseler, Ülkemizin daha ilerilere gitmesi için yapılan reformlara destek verirlerdi. Oysa onların derdi başka, onlar sadece konuşurlar, hatta ne konuştuklarını bile bilmeden konuşurlar. Eğitimdeki bu yeni sistem ne getiriyor, insanımıza ne sunuyor bakmadan, okumadan sadece AK Parti bu düzenlemeyi yapıyor diye muhalefet ederler. AK Parti ise milletin sesine kulak verdiği ve ülkesinin geleceğini düşündüğü için bu adımları atıyor” dedi.

NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞECEK
Mevcut eğitim sistemiyle öğrencilerin kabiliyetlerine göre yönlendirilemediğini, yapılacak olan yeni düzenleme ile artık öğrencilerin kabiliyetlerine uygun bir yönlendirme yapılacağını dile getiren İl Başkanı Örki; “Halen uygulanmakta olan 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim, bireyleri özgürleştirmeyen, tercih ve hedef değiştirmeye fırsat vermeyen, seçme hakkı tanımayan, farklılıklara imkân vermeyen ve farklı seçenekler sunmayan yapısı ile çağdaş dünyaya inat, ideolojik maksatlarla millete dayatılmış bir yapıdadır. Mevcut sistem Öğrenciye ya da veliye seçme imkânı tanınmadığı gibi önü tıkalı bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla öğrencilerimiz belki hiç istemedikleri alanlara yönlendirilmekte ve yanlış tercih yapmalarına vesile olmaktadır. Neticede bireyler okuduğu okuldan mezun olunca öğrendiklerini iş hayatının hiçbir yerinde neredeyse kullanamaz hale gelmişlerdir. Yeni hazırlanan ve komisyondan geçen 4+4+4 sistemiyle öğrencilerimiz artık kabiliyetlerine göre yönlendirilecek ve nitelikli kişilerin yetişmesinin yolu açılmış olacaktır. Yeni atılan bu adım sayesinde oluşan yeni eğitim sistemi ile toplumuzdaki her bireyi yapabileceği işlerde değerlendirerek ve üretime dâhil ederek uluslararası rekabet gücümüzü en üst noktaya taşımamız mümkün olacaktır” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER