banner249

Minik Dilara bir mucize bekliyor

Manisa’da kusma şikayetiyle gittiği hastanede beyninde tümör tespit edilen 8 yaşındaki Dilara Kahya, 6 buçuk aydır Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde hayata tutunmaya çalışıyor.

Minik Dilara bir mucize bekliyor
banner240

TEK İSTEĞİ KIZININ SAĞLIĞI
Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yaşayan Vakıfbank İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Dilara Kahya’nın yaşam mücadelesi içler acısı. 6 Mayıs 2016 tarihinde babası Tayfun Kahya ile gittikleri Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde beyin tümörü tespit edilen Dilara Kahya, hemen tedavi altına alınarak 3 ameliyat geçirdi. Kızının beynindeki tümörün pataloji sonuçlarında kötü huylu olduğunu öğrenen baba Tayfun Kahya’nın dünyası yıkıldı. Sanayi sitesinde kendisine ait oto döşeme işletmesini sattıktan sonra işçi olarak hayatına devam eden baba Kahya, kızının derdinin yanı sıra kirada oturduğu evden de çıkarılma korkusuyla yaşıyor. Maddi olarak zor günler geçiren baba Kahya’nın tek isteği ise gözleri önünde her gün erip giden minik kızının biran önce sağlığına kavuşması.

“BELKİ 6 AY BELKİ 1 YIL YAŞAYABİLİR”
Kızının tedavi süreci hakkında açıklama yapan baba Tayfun Kahya, “Kızım evde oturduğu sırada birden kustu. Biz ilk olarak soğuk algınlığıdır deyip fazla önemsemedik. Sonradan Moris Şinasi Çoçuk Hastanesi’ne götürdük. Orada çocuğuma serum verdiler. Susuz kalmış çocuğunuz deyip bizi geri gönderdiler. Bir gece evde kaldıktan sonra sabah yine fenalaştı ve şuurun kaybetti. Apar topar Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne getirdik. Hemen ameliyata aldılar. Ameliyat sonrasında beyin sapında bir kitle olduğu söylendi. O kitleyi temizlediklerini söylediler. Sonra 2 kere daha ameliyat oldu. Şuan en son öğrendiğime göre kitle görünmüyormuş. Bize, ‘Belki 6 ay, belki 1 sene, belki 2 sene yaşayabilir. Allah bilir. Biz elimizden geleni yapıyoruz’ dediler. Bu sabah beyin filmi çekilmiş, yarın sabah ışın tedavisine girecek. Yaşaması artık şansa kalmış gibi. Doktorlar da elinden geleni yapıyor, bu süreçten sonra onların da elinden gelen bir şey yok” ifadelerini kullandı.

“KIZIM İÇİN YETKİLİLERDEN YARDIM İSİTİYORUM”
Maddi olarak çok zor günler geçirdiğini  belirten baba Kahya, “İşyerimi kapattım. Uzun bir süre çalışamadım, psikolojim bozuldu. Evim kira. 3-4 aydır kiramı ödeyemiyorum. Çocuğa hastanede annem bakıyor. Çocuğumun ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Şimdi yine sanayide bir yer de çalışıyorum. Günlük 25-30 lira yevmiye alıyorum. Yetkililerden bir yardım eli uzanmasını istiyorum. 8 aylık bir bebeğim daha var. Onun da ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorum. Az önce benden su ve bez istediler ama alabilecek bir durumum yok. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan yardım talep ediyorum. Buradaki doktorlarımız elinden geleni yapıyor ama başka bir yerde bir umut varsa bize ulaşılmasını istiyorum. Bu çocuğu kurtarsınlar. Benim yapabileceğim bir şey kalmadı artık.” diye konuştu.

“KEMOTERAPİ VE RADYOTERAPİ İÇİN BİR ŞANS VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ”
Minik Dilara’nın tedavisini yürüten Doç. Dr. Yusuf Kurtuluş Duransoy, ise “Dilara bize acil servisten gönderildi. Beyin sapı tümörü teşhis edildi.  Daha sonra hastayı acil olarak ameliyata aldık. Tümörün tamamının çıkmasının mümkün olmadığı beyin sapındaydı. Tümörün önemli bir kısmını aldık, patoloji sonucu maalesef kötü huylu geldi. Dilara bir süre kliniğimizde yatarak, tedavisine devam edildi. Biraz daha toparlandıktan sonra izinli olarak evine gönderdik. Daha sonra tabi bu tümörün cerrahi sonrası tedavileri var. Radyoterapi ve kemoterapi alması gerekiyor. Biraz toparlandıktan sonra tedavilere başlayacaktık ama hasta bize tekrar kötüleşerek geldi. Bu sefer beyin sapındaki tümör nedeniyle beyin omurilik sıvısı birikmiş. Tekrar bir ameliyat gerçekleştirdik. Kendisi daha sonra yine toparladı. Tekrar radyoterapisini planlarken evde toparlasın dedikten sonra bize geldi ancak tetkiklerde tümörün büyüdüğünü tespit ettik. Bayram tatiline girmeden önceydi son bir şans daha cerrahi yapmayı düşündüm. Çünkü tümörde büyüme var. O ameliyatı da gerçekleştirdik, biraz toparladı ama istediğimiz duruma gelmedi ne yazık. Hastayı radyoterapi ve kemoterapiye hazır hale getiremedik. Şu anda da genel durum bozukluğu nedeniyle çocuk bölümü hastamızı aldı ve orada daha iyi bir bakımla toparladıkları takdirde kemoterapi ve radyoterapi için bir şans vereceğiz." şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 12:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER