banner249

Kil ocağına köylülerden tepki

İzmir’in Buca ilçesi Kaynaklar köyü ve Bornova ilçesi Gökdere köyü sınırları içerisinde kurulmak istenen kil ocağına köylüler tepki gösterdi.

Kil ocağına köylülerden tepki
banner240

1. derecede doğal ve arkeolojik alana İzmir’de faaliyet gösteren bir maden işletmesinin kil ocağı açma girişimi, her iki köyün sakinleri tarafından tepki ile karşılandı. Zeytin ağaçlarının yoğun olduğu mevkide işletmenin ÇED raporuna ihtiyaç bulunmadığına ilişkin izin aldığı belirtilirken, yapımı işletmenin kurulduğu alanda toplanan Kaynaklar ve Gökdere sakinleri protesto eylemi yaptı. 


Kaynaklar Merkez Mahalle Muhtarı Erhan Şen, kurulacak kil ocağı işletmesinin tarım alanlarına, kaynaklar ve Gökdere’ye büyük zarar vereceğini söyleyerek, şirketin mahkeme kararlarına uymasını istedi. Erhan Şen, "Altındağ ve Bornova’daki taş ocaklarının şehri ve yaşam alanlarını ne kadar olumsuz etkilediğini hepimiz çok iyi biliyoruz. 

Bu doğa harikası yerlerin korunması, doğal yaşamın savunulması adına bütün bir bölge halkı, sivil toplum örgütleri, duyarlı her bir vatandaşımız ile birlikte mücadele etmeye kararlıyız. Bu sorunu çözünceye kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz’’ dedi.

Kaynaklar Çevreyi Koruma Derneği Sözcüsü Av. Pulat H. Gago ise, ‘’Bizler bu doğa katliamına duyarsız kalamayız. Önceki mahkeme kararında alanın arkeolojik alan olduğu tespit edilmesine rağmen Gökdere köyüne yakın bu alan için geçici dönem yapılanma koşulları hususunda plan yapılıp yapılmadığını takip etmek ve böylece Gökdere halkının da bir düzene kavuşturulması için belediyemizi ve koruma kurullarımızı da göreve çağırıyoruz" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER