banner249

Bu da Bisikletli Zabıta Timi

Kaldırım işgalleri ve işporta ile mücadelede kararlı adımlar atan Karşıyaka Belediyesi, sorunlara daha hızlı ve etkin müdahale edebilmek için Bisikletli Zabıta Timi kurdu. 6 kişiden oluşan tim sahil bandı, çarşı ve metro istasyonu civarında görev yapacak.

Bu da Bisikletli Zabıta Timi
banner240

Vatandaşlardan gelen şikayetler anında çözüme kavuşturulacak. Vatandaşların huzurunu sağlamak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, araç trafiğinin olmadığı bölgelerde de seyyar ve işporta ile etkin mücadele edebilmek için Bisikletli Zabıta Timi kurdu. Sahil bandı, çarşı ve istasyon bölgelerinde görev yapacak olan bisikletli zabıtalar, rutin denetimleri daha hızlı yapacak. Vatandaşlardan gelen şikayetler de daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacak. Araç trafiğine kapalı olan sokaklarda yaşanan sorunlara da Bisikletli Zabıta Timi müdahale edecek. 


VATANDAŞLAR MUTLU
Kent içi ulaşımda bisiklet kültürünü geliştirmeyi de amaçlayan proje sayesinde, zabıta denetimleri, rutin kontroller ve seyyarla mücadelede yakıt israfının da önüne geçilmiş olacak. İlk etapta 6 kişiden oluşan tim sayısının ihtiyaç duyulması halinde artırılacağı belirtildi. Karşıyakalılar da Bisikletli Zabıta Timi'ni çok sevdi. Gece - gündüz görev yapacak tim'in kendilerine güven verdiğini belirten vatandaşlar, Karşıyaka Belediyesi'ne teşekkür etti. 

SORUNLARA ANINDA ÇÖZÜM
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Yeni bir uygulama başlattık. Zabıta ekiplerimizin, araçlarla giremeyeceği yerlere de girebilmek ve yakıt tasarrufu sağlamak için Bisikletli Zabıta Timi'ni devreye soktuk. Kent içi ulaşımda bisiklet kullanımını da bu sayede özendirmiş olacağız. Zabıtalarımız, vatandaşlarımıza daha yakın olacak. Mahallelerde işporta, kaldırım işgalleri denetimlerini yapacaklar ve vatandaşların şikayetlerini anında çözecekler. Daha düzenli ve daha yaşanabilir bir Karşıyaka için hep birlikte çalışacağız" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER