banner249

Kadınlar gününüz kutlu olsun

”Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ya da bir diğer adıyla Dünya Emekçi Kadınlar Günü.

Kadınlar gününüz kutlu olsun
banner240

8 Mart tüm dünyada kadınların eşitlik özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdikleri çok özel bir gündür. Yılın sadece bir günü kadınları hatırlamak onların aile ve toplum üzerindeki değerlerini ön plana çıkarmakla onların hak ettiği kazanımlar ödenmiş olmaz. Eşitlikten söz ederken bunu uygulamalarda göremiyoruz. Kadınların eğitim sağlık siyaset ve toplumun her alanında özgür ve aktif olarak görev almalarına fırsat verilmelidir. Daha uygar ve sağlıklı bir toplum için kadınlara her zaman ihtiyaç vardır. Kadınlara verilmiş bu güzel güne saygı duymalı ve onları sadece bir günle değil; her zaman hatırlamalıyız. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Dünyada her şey kadının eseridir.”

Bu özel günü Denizli protokolü de ilgili mesajlar yayınlarak kutladı. İşte Denizli protokolünden 8 Mart mesajları:


“KADIN EMEĞİNİN GEÇMEDİĞİ YER YOK”
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci
,”Kadınlarımız; tarihimizin her döneminde ailesi, ülkesi ve milleti için yaptığı fedakârlıklarla öne çıkmış, sosyal ve ekonomik hayatın her alanında önemli roller üstlenerek, toplumun gelişmesinde ve ilerlemesine büyük katkı vermiştir. Bilgili, bilinçli ve güçlü nesiller yetiştirmekte hayati bir vazife yüklenen kadınlarımızın; emeğinin geçmediği, fikir ve gücünün katılmadığı herhangi bir alan düşünülemez. İş hayatından siyasete, sanattan spora kadar birçok alanda hem ülkemizde hem de uluslararası arenada başarılı sonuçlar elde eden kadınlarımız; ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum”


“TÜRK KADINI BÜYÜK ADAMLAR YETİŞTİRMEYE KABİLİYETLİDİR”
Vali Ahmet Altıparmak, “
 Büyük önder Atatürk; “Bu millet esas terbiyesini aileden almaktadır. Türk milleti öyle analara sahiptir ki her bir devrin büyük adamlarını bu analar yetiştirmiştir. Türk kadını daha büyük nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir.” sözleriyle Türk kadınına verdiği önemi açıkça belirtmiştir. Kadın haklarının birçok Avrupa ülkesinde ülkemizden sonra verilmesi, kadınlarımızın demokrasiye katılımlarına ne kadar büyük önem verildiğinin bir göstergesi olmuştur. Kuşakların yetişmesinde en önemli rolü üstlenen kadınlarımıza, topluma verdikleri katkılar, bilgili ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveri nedeniyle minnet ve şükranlarımızı sunar, tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”


“HÜRRİYETLERİ VE YAŞAM KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLSİN”
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ
, “Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren ülkenin her alanda gelişmesi ve çağdaşlaşmasına çok önemli katkılarda bulunarak önemli bir misyon üstlenen kadınlarımız, bugün bu görevlerini ülkemizin daha da gelişmesi, refah ve mutluluğu için sürdürmeye devam etmektedirler. Ve yetiştirdikleri nesillerle de ülkemiz geleceğinin şekillenmesinde çok önemli bir rol oynamaktadırlar. Bu vesile ile anne, eş ve kardeş gibi birçok rolü bünyesinde barındıran kadınlarımızın; her geçen gün daha eğitimli, sorgulayan, üretime ve yönetime aktif bir şekilde katılan bireyler olmaları temenni ederim. Dünya üzerindeki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü içtenlikle kutlar, hak ve hürriyetleri ile yaşam koşullarının daha da iyileştirilmesi dileklerimi sunarım.”

“KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  “8 Mart, kadınlarımızın haksızlığa, eşitsizliğe, şiddete karşı koyma ve eşit haklara sahip olma mücadelesinin simgesidir. Bu vesile ile doğumdan ölüme kadar bizleri varlıklarıyla onurlandıran, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren ve yüreklerindeki sevgiyi karşılıksız veren tüm fedakar kadınlarımızın, annelerimizin ve attığım her adımda bana güç veren, ilgisini ve desteğini eksik etmeyen eşim ve kızlarımın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."


“UNUTMAYALIM Kİ, KADIN VARSA DEMOKRASİ VARDIR."
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu,
Ülkemizin zor zamanlardan geçtiği şu günlerde öncelikle şehit annelerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutluyorum. Peygamber Efendimiz, ‘Cennet anaların ayağının altındadır buyurmuştur’. Bizde bu olguyla yetişmiş bir milletiz. Kadını her zaman baş tacı yapan bir medeniyetin evlatlarıyız. Eğitimden sağlığa, iş dünyasından, siyasete ve ekonomiye kadar hayatın her alanında başarılı çalışmalara imza atan kadınlar, ülkemize umut ve güven vermektedir. Unutmayalım ki, kadın varsa demokrasi vardır. Kadına şiddet başta olmak üzere mevcut sorunlarla kararlı biçimde mücadeleye devam edeceğiz. Kadınlarımızın hayat şartlarını daha da iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ekonomik alanda olduğu kadar siyasi alanda da varlık göstermeleri hususunda kendilerine destek olacağız. Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum”
 


“BİZİ BİZ YAPAN KADINLARIMIZDIR”
AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ,”
Ülkemizin Kurtuluş mücadelesinde ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda Anadolu kadınının oynadığı rol hafızalarımızdan silinmemektedir. Türk kadını tarihimizin derinliklerinden günümüze kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her devirde feragat ve fedakarlıkların en yücesini yapmışlardır. Yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren kadınların toplumsal yaşamda hak ettiği saygınlığa ulaşması, kadına yönelik şiddetin, kadın emeği istismarının son bulduğu bir dünya dileklerimle, fedakar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”    


“KADINLARIN ÖNÜNDEKİ ENGEL ERKEK EGEMENLİĞİDİR”
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan,
“Hayat mücadelesinde kadınlar, erkeklerle eşit şartlarda yer almalıdır. Bu durumda sadece kadın hakları değil, demokrasimiz de gelişecektir.  Kadınların önündeki en önemli engel de, maalesef erkek egemenliğidir. Kadınlar siyaset, iş hayatı başta olmak üzere hayatın her alanın da sorumluluk üstlenebilmelidir. Türkiye, bugün hala kadın haklarını tartışıyorsa bu demokrasimizin ve erkeklerin ayıbıdır. Egemenlerden yardım ve insaf beklemek yerine, kadınlarımız kendi yolunu açmak için çaba göstermeli, bizler de onlara destekte bulunmalıyız”


“CİNSİYET AYRIMCILI GERİ KALMIŞLIĞIN GÖSTERGESİDİR”
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci,”
Bir toplumda kadına gösterilen saygı, verilen değer, hak ve sorumluluklar, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirlemektedir. Cinsiyet ayrımcılığı her zaman geri kalmışlığın, yoksulluğun, şiddetin ve birçok sosyal sorunun temeli olarak karşımıza çıkacaktır. Her 8 Mart'ta kadınlarımızın haklarına, çalışma koşullarına, anneliğine, kadınlığına bir kez daha dikkat çekiyor, her 8 Mart’ta yine eşitlik, yine adalet, yine kadına saygı diye sesimizi yükseltiyoruz. Ama yaralarımız kanamaya ve gittikçe derinleşmeye devam ediyor.  Ne acıdır ki ülkemiz neredeyse her güne yeni bir kadın cinayeti, kadın istismarı haberi ile uyanıyor ve kadına şiddet gittikçe çoğalıyor. Bunun için çok üzgünüz. Onların, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmasını sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tüm içtenliğimle kutluyor, kendilerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”



“DÜNYA ONLARLA GÜZEL”
Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili
, “Kadına verdiğimiz değer toplumumuzun aynasıdır, gelişmişlik göstergesidir. Onları ikinci plana iterek, yok sayarak, onlara şiddet uygulayarak uygar bir medeniyet olamayız. Toplum olarak bu tür yaklaşımların karşısında olmalıyız. Kadınlarımız da sosyal hayatta, iş hayatında, siyasette daha aktif rol alarak toplumsal gelişimize katkı sağlamalıdır. Dünya, onların emekleri ile daha güzel bir dünya olacaktır. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü yürekten kutluyor, cinsiyet ayrımcılığının olmadığı bir toplum düzenini temenni ediyorum.”



“BİR KADINI EĞİTİRSENİZ BİR KUŞAĞI EĞİTİRSİNİZ"
Denizli Sağlık Sen Şube Başkanı
Metin Yüksel Koçoğlu, “Bir kadını eğitirseniz bir kuşağı eğitirsiniz" sözünü de bize kadınların eğitiminin önemini bir kez daha vurgulamaktadır. Daha insan hakları merkezli, yaşanabilir bir dünya için kadının etkinlik alanının güçlendirilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk ve benzeri alanlarda fırsat ve olanaklardan eşit düzeyde yararlanması, kadın ve erkeğe verilen hakların, yüklenen sorumlulukların adil bir biçimde dağıtılması son derece önemlidir. Dünya Kadınlar Gününü kutlar, Kadınlarımızın toplumda hak ettiği değeri her zaman yansıtmasını temenni ederim.”

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 11:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER