banner249

Merkez Bankası’ndan önemli açıklamalar

Denizli düzenlenen Ekonomi Değerlendirme Toplantısına katılan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, enflasyondaki artışın önümüzdeki aylarda tersine döneceğinin öngörüldüğünü belirtti.

Merkez Bankası’ndan önemli açıklamalar
banner240

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Denizli’de düzenlenen Ekonomi Değerlendirme Toplantısına katıldı. Bir otelde düzenlenen toplantıya, Çetinkaya'nın yanı sıra, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, çok sayıda iş adamı ve sanayici katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocaserti, programın Denizli için önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Toplantıda "Makroekonomik Görünüm ve Fiyat İstikrarı" konulu sunum yapan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, ekonomi gündemi, Merkez Bankasının para politikası, fiyat istikrarı sağlama stratejisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çetinkaya, 2007 yılında yaşanan küresel krizin ardından on yıl geçmesine rağmen küresel ekonominin halen istikrarlı bir görünüme kavuşmadığını belirtti.



Türkiye’nin son dönemde ekonomi politikalarında hızlı karar alabilme ve koordineli hareket edebilme konusunda önemli bir sınav verdiğini aktaran Çetinkaya, ülke ekonomisinin dış dengelere göre son yıllarda önemli bir aşama katettiğini ifade etti. Çetinkaya, ekonominin 2016 yılında turizm gelirlerindeki yavaşlama nedeniyle kesintiye uğramasına rağmen, son aylarda tekrar bir iyileşmenin başladığını söyledi. 

İç ve dış talepte ılımlı bir toparlanma eğiliminin sürmesini beklediklerini belirten Çetinkaya, "Bütün bu gelişmeler çerçevesinde, 2017 yılında enerji hariç dış ticaret dengesinin olumlu bir seyir izleyeceğini ve cari dengenin kademeli bir iyileşme eğilimi göstereceğini tahmin ediyoruz. Bu süreçte, Merkez Bankası olarak fiyat istikrarına odaklı duruşumuzu koruyoruz. Ayrıca, finansal piyasaların etkin çalışmasını yakından gözlüyoruz. Bu çerçevede, Ocak ayında döviz kuru piyasasındaki aşırı hareketlerin fiyat istikrarı üzerindeki olumsuz etkisini sınırlamak amacıyla güçlü bir parasal sıkılaştırmaya gittik" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 14:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER